Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Zaživela je gledališka skupina Mah teater

Amatersko gledališko skupino, ki je bila ustanovljena na začetku letošnjega leta, smo poimenovali Mah teater, konec leta pa bodo svojo igro že prvič predstavili na domačih odrskih deskah.
Na začetku letošnjega leta smo  v Kulturno-umetniškem društvu Kosec začeli ustanavljati amatersko gledališko skupino in na veliko veselje nam je to tudi uspelo. Aprila so se tako zbrali vsi igre željni posamezniki in naš vodja – režiser Jože Čamernik, ki je priskrbel scenarij igre, je dodelil vloge. Gledališki skupini so nadeli ime MAH TEATER (Mah je ena od prepoznavnih sugestij, ki se nanaša na Barje; Mah je ljudsko ime za Barje).

Gledališka skupina skupaj z režiserjem trenutno šteje 13 različno starih članov, vadijo vsaj enkrat tedensko v gasilskem domu Dragomer. Kmalu se bodo preselili v gasilski dom na Log, kjer bodo nastopajoči prvič preizkusili odrske deske, saj že decembra načrtujejo premiero prve veseloigre oz. komedije. Hvala obema gasilskima društvoma, PGD Log in PGD Dragomer-  Lukovica, da so omogočili vaje v njihovih prostorih.

Mah teater ima svoj prepoznavni znak – logotip, ki ga je dobrosrčno izdelal priznani akademski slikar Jože Trobec (avtor Vučka – maskote zimskih olimpijskih iger v Sarajevu 1984 in številnih drugih karikatur znanih Slovencev).

Mah teater ima svoje priponke, katerih sponzor je podjetje M-OST, svoj prosti čas in dobro voljo pa je pri izdelavi logotipa in priponk nesebično prispeval naš gledališki soigralec Miran Setnikar, za kar se mu zahvaljujemo.
Mahovci ne dvomijo, da bo naša prva veseloigra nadvse vesela, zabavna in odbita, saj so takšna tudi njihova srečanja in vaje, v katere vlagajo svoj prosti čas. Vabimo vas, da še naprej spremljate naše objave, da boste pravočasno obveščeni o aktivnostih našega teatra.

 

KUD Kosec

Oglejte si tudi