Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

ZaključilI pravljične urice

V četrtek, 5. aprila, je bila v prostorih OŠ Log - Dragomer šesta in hkrati zaključna pravljična urica KUD Kosec v tej sezoni.

Aprilsko vreme kar kliče po tem, da nosimo s seboj dežnik, zato je bila tudi tema izbrane pravljice deževno obarvana. Pravljica z naslovom Zeleni dežnik, avtorice Jackie Azua Kramer, nas popelje na deževne mestne ulice, po katerih se sprehaja slon s svojim dežnikom. Na svoji poti po mestu sreča ježa, mačko, medveda in zajca, ki trdijo, da je njegov zeleni dežnik v resnici njihov čoln, šotor, leteči stroj in palica. Nadvse zabavna pripoved nas spodbudi k razmisleku o tem, čemu vse lahko služijo predmeti za vsakdanjo uporabo, če zraven primešamo še kanček domišljije.
Po pravljici so otroci tudi ustvarjali - vestno so pobarvali slona, mu prilepili ušesa, pobarvali so mu tudi noge in vse skupaj prilepili na leseno palico. Med ustvarjanjem smo se pogovarjali o prehrani slona in drugih afriških živalih, ki jih lahko vidimo v ljubljanskem živalskem vrtu, pa tudi o domačih živalih. Dotaknili smo se letnih časov in njihovih značilnosti, predvsem pomladi in aprilskega vremena. Po končanem ustvarjalnem delu so otroci dobili vsak svojo pohvalo z motivom knjižnega molja, saj so pridno obiskovali pravljične urice in se skupaj z drugimi otroki potapljali v mavrični svet domišljije. Slonček iz papirja pa je postal simpatična dekoracija v cvetličnem lončku, kozarcu za svinčnike ali pa kje drugje, odvisno od otroške domišljije. Se vidimo spet jeseni!

 

Nika Čelešnik, Cankarjeva knjižnica Vrhnika

 

Oglejte si tudi