Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Kosec znova s pestro ponudbo

Log - Dragomer, april 2022 – Kulturno umetniško društvo Kosec s polno paro zaganja kulturne dejavnosti, ki so bile med pandemijo postavljene nekoliko na stranski tir.

Maja bodo v društvu tradicionalno sodelovali na Tednu ljubiteljske kulture, ki bo letos potekal med 20. majem in 19. junijem. Na odru večnamenskega prostora Osnovne šole Log - Dragomer se bo občinstvu predstavila pevska skupina Mladi po srcu, ki 17. junija ob 18h v Gasilskem domu na Logu pripravlja tudi letni koncert. Junija se bo premierno predstavila tudi nova gledališka skupina Kosec, ki se že intenzivno pripravlja na svoj gledališki prvenec. Na svoj račun bodo v Tednu ljubiteljske kulture prišli tudi otroci. Zanje 24. maja pripravljajo lutkovno predstavo, 25. maja pa bodo na športnem igrišču v Dragomerju lahko poprijeli za pisane krede in ustvarjali na asfaltu.


V okviru občinskega praznika v društvu pripravljajo dneve odprtih vrat, sodelovali bodo na občinski proslavi ter pripravili različne kulturne dogodke, ki bodo še obogatili dneve pred, ob in po prazniku.


Junija bodo v Starem malnu Mleli kulturo skupaj s svojo pevsko skupino Mladi po srcu. Poletje v Starem malnu bo zelo pestro. Namen projekta Meljemo kulturo, ki bo potekal od maja do septembra, je kulturno udejstvovanje, druženje in zbiranje prispevkov za nov mlin. Mlinsko kolo so pognali v tek leta 2019, sedaj pa želijo na mestu, kjer je nekoč že stal, postaviti še mlin, ki bo mlel žito in kjer se bodo mlade generacije srečevale s kulturno dediščino svojih dedov.


V. L.

Oglejte si tudi