Logo MojaObčina.si

Log - Dragomer

DANES
32°C
19°C
JUTRI
29°C
19°C
3628

Koščeva ustvarjalna doživetja

Po vedno dobrodošlem počitniškem premoru smo polni energije, novih idej in pričakovanj ponovno z vami. Predstavljamo vam pestre novembrske aktivnosti, h katerim vas vljudno vabimo.

V Cankarjevi knjižnici na Vrhniki bomo odprli kiparsko razstavo, ki zajema dela kiparja samouka Janeza Pereniča, ki se že dolga leta ljubiteljsko ukvarja z rezbarjenjem iz lesa. Njegova dela so izraz velike ljubezni in želje po likovni izpovedi v tem naravnem materialu.

Konec novembra v sodelovanju s planinskim društvom Rega organiziramo izdelavo adventnih venčkov.


Zgodbe malo drugače
 – vsak drugi teden: papirno gledališče. Danes, ko postajamo siti ekranov, digitalizacije, masovnih zabavnih prireditev in brezosebnih odnosov je kamišibaj (jap. kami: papir, šibaj: gledališče) dragulj, ki s svojo toplino na pristen način – kot nekoč – poveže ljudi ob pripovedovanju zgodb. Vabljeni otroci od 4. leta naprej, osnovnošolci, dijaki in študentje ter starši z otroki; igrali se bomo ter si pripovedovali pravljice, basni, legende, kratke zgodbe …

Likovna delavnica pod vodstvom mentorice Drage Davitkove bo vsak drugi teden v mesecu. Vabljeni vsi ljubitelji likovnih umetnosti!

Še naprej v svoj krog ustvarjalnih umetnin in prijetnega druženja vabijo klekljarice. Delavnice bodo vsak torek ob 15.00 v prostorih društva upokojencev na Logu.

Ljubitelji ročnih spretnosti vabljeni na urice pletenja in kvačkanja. V dobri družbi in ob prijetnem klepetu bomo skupaj pletli copatke, rokavice, šale, jopice … Delavnica bo vsak ponedeljek ob 18. uri v prostorih OŠ Log - Dragomer.

Folklora s svojimi dejavnostmi, kot sta ples in ljudsko petje, ohranja slovensko ljudsko izročilo. Otroška folklorna skupina vabi vse otroke, da se ji pridružijo. Plesali in peli bodo vsak torek ob 15.15. v prostorih OŠ Log - Dragomer.

Nove pevce in pevke vabi pevska skupina Mladi po srcu. Pevske vaje imajo vsak torek ob 18.30 v gasilskem domu na Logu. Pridružite se jim in si s petjem napolnite dušo in srce!

Gledališka skupina Mah že pridno vadi. Kljub temu vabi nove člane, da se ji pridružijo. Vaje potekajo vsak torek ob 19.00 v gasilskem domu Dragomer.

Zeliščna sekcija vabi na delavnice, predavanja in svetovanja na teme iz življenjskega okolja in pravilnega življenja. Aktivnosti bodo potekale enkrat mesečno. Tokrat  nam bo g. Stane Benedeti  predaval o beli jelki in vplivu na možganske funkcije. Žilne bolezni predstavljajo velik zdravstveni problem in vključujejo stanja, ki vplivajo na možganske žile in pretok krvi skozi možgane. Visoko smrtnost povzročajo možganska kap in demence, med katerimi sta najpogostejši Alzheimerjeva bolezen in vaskularna demenca. Kljub razpoložljivosti zdravil, ki upočasnjujejo degeneracijo možganov, še vedno ni končnega zdravila za to. Znanstvena raziskava je dokazala, da ima izvleček vej jelke pomemben vpliv na  zdravo staranje možganov in izboljšanje kognitivnih funkcij v vseh starostih. Kot učinkovit relaksant človeških možganskih arterij in zaviralec vnetja bi lahko izvleček bele jelke imel pomembno vlogo pri prihodnjem zdravljenju in preprečevanju možgansko-žilnih bolezni ter kognitivnih funkcij. Izvleček tako ugodno vpliva na kognitivne funkcije in prekrvavitev možganov pri vseh starostnih skupinah. Vabljeni.

Otroke bomo popeljali v vsemogočni pravljični svet, kjer domišljija ne pozna meja. V sodelovanju s Knjižnico Vrhnika bomo vsak prvi četrtek v mesecu organizirali pravljice za otroke. Ob pravljicah bodo otroci tudi likovno aktivni. Delavnice se bodo odvijale ob 17.00 v prostorih OŠ Log - Dragomer.

Kaligrafijo in tečaj angleščine načrtujemo v januarskih mrzlih dneh. Lepopisje je zvrst umetnosti, ki se ukvarja z abstraktnim oblikovanjem pisave, z njim razvijamo koncentracijo in sposobnost za vizualizacijo. Učenje  angleščine pa nam omogoča ohranjanje spomina.

Za konec naj se zahvalimo OŠ Log - Dragomer, Društvu upokojencev Log, PGD Log in PGD Dragomer - Lukovica, ki so nam prijazno oddali svoje prostore za izvajanje naših delavnic. 

Veseli bomo vsakega vašega predloga, ideje, pišite nam na kud.kosec@gmail.com.

 

KUD Kosec

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi