Logo MojaObčina.si

Log - Dragomer

DANES
18°C
5°C
JUTRI
18°C
5°C

Društvo Dvig vas v marcu vabi

Vabimo vas v Študijski krožek pogovori z Darjo Rojec, prvi ponedeljek v marcu

Želja, da se pogovorimo o občutkih kot so melanhonija, strah, dolgočasje, o tem, kako naprej, je po nekajmesečni osamitvi še toliko močnejša. Med nami so tudi ljudje, bolniki in njihovi svojci, ki imajo konkretna vprašanja, kako premagovati raka in njegove posledice po terapijah. Vse to so teme, ki jih obravnavamo na srečanjih z Darjo. Če nas kaj posebej zanima, ji vprašanje pošljemo, da nam pripravi odgovore, ali pa se z njo osebno pogovorimo pred ali po srečanju. Čeprav je vsebina pogovorov kdaj tudi boleča, naše radožive sogovornice v študijskem krožku vedno poskrbijo, da je komunikacija zelo prijetna in optimistična.

Zaenkrat se dobivamo v zoom učilnici, ker pa se ukrepi rahljajo, verjamemo, da se bomo prvi ponedeljek v marcu ob 9. uri že lahko srečali v sobi upokojencev v Domu krajanov v Dragomeru.

Vabimo vas, da se nam pridružite. Prijave pošljite na dvig@iold.si ali pokličite 031 254 125 (Joži).

In kdo je Darja? Ložanko Darjo Rojec poznamo po njenih knjigah Nasveti in izkušnje iz prve roke (4 izdaje) in po njeni neizmerni volji ozdraveti in ostati zdrav. Končala je kemijo in se eno leto in pol izpopolnjevala na farmaciji rednega študija za študente farmacije na področju farmakologije in kozmetologije. Narejeno ima tudi 1. stopnjo aroma terapevtke, pri znani aroma terapevtki Melaniji Kovač. Znanje o zeliščih si nenehno izpopolnjuje pri uglednih fito terapevtih, saj znanje o zeliščih ni dovolj za pomoč in svetovanje. Znanje o zeliščih je vedno potrebno povezovati s splošnim medicinskim znanjem, ki ga prenašajo fito terapevti. Darja je tudi prostovoljka za svetovanje iz lastnih izkušenj na Onkološkemu inštitutu, na obali pa koordinira skupino članic Europa donna, bolnic z rakom na dojki. V Društvu DVIG že peto leto vodi študijski krožek Pogovori z Darjo Rojec. Njena osebna izkušnja in bogato znanje nam pomagajo razumeti in blažiti stiske, hkrati pa nas tudi opozarjajo, da moramo kritično sprejemati dobronamerne, a laične nasvete o zdravljenju in zdravem načinu življenja.Vabimo vas v tečaj španščine

Pridružite se skupini študentov španščine, če ste se jezika učili kdaj prej vsaj 60 ur in bi radi svoje znanje nadgradili. In zakaj se naši študentje učijo španščine:

·         ker je po pogostosti učenja na 3. mestu za angleščino in francoščino ter pred nemščino;

·         ker je uradni jezik v 20 državah, govori pa jo skoraj pol bilijona ljudi;

  • ker potovanja po čudovitih špansko govorečih deželah postanejo preprosta
  • ker je spoznavanje kulture v špansko govorečih deželah navdihujoče in
  • ker se pri učenju tui neizmerno zabavamo.

Tečaj vodi prof. Damjana Štifter

Če se nameravate prijaviti, ali bi radi zvedeli več, nam pišite na dvig@iold.si ali pokličite 041 775 771 (Olga).Vabimo vas v francoski bralni krožek

Če radi poslušate oddaje v francoščini ali berete francosko literaturo, vas vabimo v bralni krožek. Člani bralnega krožka se boste dogovorili, katere knjige/ reportaže želite prebirati/poslušati, ob razpravah o prebranem pa boste tudi osvežili znanje slovnice in obogatili besedni zaklad. Srečanja bodo 2 krat mesečno po dogovoru.

Francoski bralni krožek vodi prof. Tatjana Merc.

Če se nameravate prijaviti, ali bi radi zvedeli več, nam pišite na nika.gams@gmail.com.


Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi