Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
10°C
5°C
Oceni objavo

Dragoceno darilo Župniji Brezovica

Za čas okoli Miklavža, Božiča in Novega leta je značilno tudi medsebojno obdarovanje. Med seboj si izmenjamo veliko daril in še veliko več dobrih želja, z namenom, da bi izrečeno veljalo skozi celo leto. Mnoga darila so običajna, nekatera pa prav posebna.

Zagotovo posebno zahvalo zasluži slikar samorastnik Ivan Japelj, ki je tudi pobudnik vsakoletne slikarske kolonije Ekstempore Brezovica, saj je letos ob Božiču, Župniji Brezovica podaril dve svoji sliki.  

Na prvi (135 x 100 cm) , ki jo je narisal leta 1991, je redko upodobljen Jezusov pogreb. Idejo  in osnutek je dobil  v zelo stari, še pred več leti, v Ljubljani odvrženi podobici.  

Na drugi (120 x 225cm) pa je Jezus učenik v naravni velikosti. Tak Jezus, kot je na sliki, se je slikarju Ivanu prikazal na Brezovici nad cerkvijo. To prikazovanje je trajalo tako dogo, da si je lahko dobro vtisnil v spomin praktično vse detajle. Je pa tudi res, da je tako veliko sliko slikal kar nekaj mesecev.

Ja, med nami je veliko skritih dobrotnikov. In tudi vsi ti nas spodbujajo, da tudi mi, vsak na svoj način gradimo našo, vsem nam skupno širšo družino in Domovino Slovenijo.

 

Vnanje Gorice, 30.12.2019 Drago Stanovnik

 

Oglejte si tudi