Logo MojaObčina.si

Log - Dragomer

JUTRI
15°C
-2°C
PON.
15°C
-2°C
Deli
2949

Božično-novoletni koncert

KUD Kosec je organiziral božično-novoletni koncert mešanega pevskega zbora društva invalidov Vrhnika v cerkvi svetega Lovrenca v Dragomerju.

V naročje gozda in  zelenja prizibal  se drevak,

s pogledom išče si zavetja  mož  strumen  in pošten,

zapel od sreče in lepote, saj našel je svoj mir,

ostal bo tu za vse življenje, drugam si ne želi.

Tako se glasijo prvi verzi pesmi  Jožeta Jesenovca o možu iz pradavnine, ki se je z drevakom pripeljal v Dragomer, pod vznožje griča sveti Lovrenc in tam ostal vse življenje. S to čudovito avtorsko pesmijo iz našega kraja in številnimi drugimi ljudskimi in avtorskimi nam je MEPZ  društva invalidov Vrhnika pričaral lep večer v cerkvici svetega Lovrenca v Dragomerju, kjer so peli pod vodstvom Jožeta Jesenovca. Pesem o možu z drevakom je ob spremljavi harmonikarja Jožeta Jesenovca zapel baritonist Aleš Kovač. Poleg solista in pevskega zbora je nekaj pesmi zapel še trio Jože, Emilija in Lilijana; pri ljudski pesmi Ojstrica se jim je pridružila še Valerija Smirnov. Koncert je z angelskim glasom zaključila Liljana Stepic, ki je zapela pesem Ave Marija.
Koncert je predstavljal zaključek decembrskega zimskega dne. Pokrajina je bila zasnežena in pot do cerkvice osvetljena s svečkami, z griča pa se je odpiral razgled na Barje. Člani KUD Kosec so v sodelovanju s PGD Dragomer - Lukovica pripravili vse potrebno za dobro počutje pevcev in obiskovalcev v akustični cerkvici. Prijetno ogreta je nudila prekrasen ambient, točno takšen, kot je za tak dogodek primeren. Pesmi so obiskovalcem nudile notranji mir in pričarale božično-novoletno vzdušje ter vse navdale s posebno  toplino  zimskega večera. Skratka, bilo je nepozabno.


Iva Urbanc

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!