Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Romuni zopet obiskovali bankomate

Oktobra so policisti območja Policijske postaje Vrhnika, skupaj z logaškimi kolegi, zaprli »mobilno družinsko podjetje«, ki se je ukvarjalo z ilegalnim črpanjem finančnih sredstev iz bankomatov na Vrhniškem in Logaškem, o čemer smo že pisali v prejšnji številki. Moškega in žensko z otrokom, sicer romunska državljana, so zasačili logaški policisti.

Odrasla člana bremeni sum več podobnih kaznivih dejanj storjenih na območju Vrhnike, Loga in Logatca, zato ju je po prejemu kazenske ovadbe preiskovalni sodnik dal nemudoma pod ključ, otroka, ki je kolateralna žrtev kriminalnega početja svojih »skrbnikov«, pa je prevzel Center za socialno delo. To pa ni bil edini primer, ko so pretekli mesec obravnavali malopridne tuje državljane. Opravka so imeli tudi z »bratskimi« Evropejci iz slovaške republike, ki so z vsiljivim beračenjem nadlegovali obiskovalce vrhniških trgovskih centrov. Nadležneži so pokasirali več glob iz naslova kršitev Zakona o tujcih in Zakona o javnem redu in miru, enemu od  njih, ki je že star znanec policije, pa je sodnik na podlagi dokazov uradno odrekel gostoljubje Republike Slovenije.

Znova so se na pohod podali tudi vlomilci. Zaenkrat še neznani »športni zanesenjak« se je sprehodil do garaže stanovanjskega bloka na Vrhniki in se od tam odpeljal z dirkalnim kolesom Scott CR! Karbon in kolesom znamke Cannon Dale, ProHead MX2. Ali je potem v triatlonskem slogu tudi preplaval Ljubljanico, nam ni znano. Spet drugega zmikavta je zamikala vsebina parkiranega avta na Drenovem griču. Zaklenjena vrata ga pri tem niso ustavila in sedaj na neznanem kraju uživa 150-evrsko vsebino denarnice. Stanovski kolega prej omenjenih je skušal izvesti podoben plenilski pohod skozi hišo na Dolu pri Borovnici, pa je njegovo namero preprečilo že okno, skozi katerega je nameraval vstopiti. Prepozno pa so goljufijo opazili v gostinskem lokalu na Vrhniki, kjer je zaenkrat še neznani ponarejevalec pil pravo pijačo, plačal pa s ponarejenim evrskim petdesetakom.

Med drugim so policisti obravnavali še devet prometnih nesreč, ki so se vse razen ene, kjer so bile prisotne lažje telesne poškodbe, na srečo končale le z materialno škodo.

Oglejte si tudi