Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Čistilna naprava začne poskusno obratovati že oktobra

Log - Dragomer, 9. oktober 2022 – Objekte bodo na novo kanalizacijo in čistilno napravo začeli priklapljati po 10. oktobru. Najprej bodo na vrsto prišli tisti, ki živijo na območjih, kjer je že pridobljeno uporabno dovoljenje za novo zgrajene kanalizacijske kanale. Občane bo o možnosti priklopa obvestila vrhniška komunala.
Centralna čistilna naprava Občine Log - Dragomer je dokončana. Sredi julija so opravili tehnični pregled, avgusta so izvajalci odpravili pomanjkljivosti in pripravili dokumentacijo. 19. septembra pa je Upravna enota Vrhnika izdala še uporabno dovoljenje za delovanje čistilne naprave. Tako je vse nared za uradni začetek poskusnega obratovanja. Kot so nam povedali na Občini, naj bi čistilna naprava uradno začela obratovati že 10. oktobra. Izvajalec je namreč takoj po pridobitvi uporabnega dovoljenja začel s pripravami na poskusno obratovanje. »Izvajalec je angažiral strokovnjake za strojne in elektro napeljave ter opremo, ki so opravili še zadnje preizkuse in zagone pred poskusnim obratovanjem,« so nam pojasnili na Občini.

Obvestila o začetku poskusnega obratovanja, ki jih bo poslalo JP KPV, bodo najprej dobili prebivalci osrednjega Dragomerja. »Na območju osrednjega Dragomerja se bodo lahko operativno na terenu začeli izvajati priključki objektov na javno sanitarno kanalizacijo.  Predstavnik JP KPV d.o.o. bo najprej opravil terenski predogled in podal tehnične informacije in v nadaljevanju bo predstavnik JP KPV opravil še ogled izvedbe priključitve pred zasipom kanala, katerih vsa potrebna dela priključitve opravijo sami lastniki objektov,« smo še izvedeli.

 

Zgrajene 22,4 km kanalizacije

Hidrotehnik nadaljuje z gradnjo vakuumske kanalizacije na Logu. Septembra so delavci polagali kanalizacijske cevi na območju Ceste Dolomitskega odreda od hišne številke 1 do hišne številke 13, zaključili pa so z gradnjo kanalizacije na Loški cesti med hišnimi številkami 8A do 10E. Še naprej je pestro tudi ob regionalni cesti, kjer Hidrotehnik nadaljuje z deli na primarnem vakuumskem kanalizacijskem kanalu ob sočasnem polaganju vodovoda, plina in telekomunikacijsko omrežja T. Dela potekajo na trasi  regionalne ceste v območju kolesarske steze in pločnika od naselja Rosovč v smeri Lukovice do območja naselja Mole.

»Ob koncu meseca oktobra 2022 in v mesecu novembru 2022 izvajalec Hidrotehnik planira izvedbo del na  kanalizaciji v območju na delu regionalne ceste  od Ljubljanske ceste 26 v smeri Lukovice do propusta pod avtocesto v smeri ČN,« še pravijo naši sogovorniki.

Pestro je tudi v Dragomerju, kjer so delavci Komunalnih gradenj septembra zaključili z deli na trasi gravitacijske kanalizacije na ulici Dolina med hišno številko 6 do hišne številke 15, nato pa so se dela nadaljevala v smeri do objekta Dolina 23.. Delavci Komunalnih gradenj so v septembru 2022 zaključili z izvedbo gravitacijske kanalizacije v naselju Lokovica na območju ulice Pod gradom 19 do  1. »V septembru 2022 so nadaljevali z izvedbo del na območju ulice V jami od HŠ 1 do HŠ 15 ter bodo nadaljevali v novembru do območja Pod  gradom HŠ 19.« V drugi polovici oktobra naj bi tudi ulice na Lukovici preplastili z asfaltom, tega bodo položili na Partizanski poti ter Poti na Tičnico.

 

V. L., foto: Občinska uprava

Oglejte si tudi