Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Centralna čistilna naprava čez tehnični pregled

Log - Dragomer, 14. avgust 2022 – Tehnični pregled čistilne naprave je komisija opravila sredi meseca julija, trenutno izvajalci odpravljajo pomanjkljivosti. Pestro je tudi na gradbiščih, kjer delavci Hidrotehnika in Komunalnih gradenj polagajo še preostalih nekaj kilometrov kanalizacijskih cevi.
V občini Log – Dragomer so 14. julija opravili tehnični pregled nove centralne čistilne naprave s kapaciteto 5.000 populacijskih enot. Čistilna naprava naj bi predvidoma z oktobrom pričela s poskusnim obratovanjem

Tehnični pregled so opravili v prisotnosti komisije imenovanje s sklepom Upravne enote Vrhnika. »Komisija je pregledala predloženo dokumentacijo, izvršena dela, naprave, napeljave, postroje, opreme, ateste strokovne ocene in zapisniško ugotovila pripombe, ki se bodo v predpisanem roku odpravile,« so nam pojasnili na Občinski upravi. Izvedeli smo še, da so delavci Trgograda sicer v začetku julija zaključili z montažo pohištvene opreme v poslovnem delu čistilne naprave in izvedbo strojnih ter elektro del tehnološkega dela čistilne naprave, z asfaltiranjem dostopnih poti in dvoriščnega platoja čistilne naprave pa se je zaključilo tudi urejanje zunanje okolice.

 

Položene 21,3 kilometra kanalizacije

Hidrotehnik je julija na Logu zaključil z gradnjo vakuumske kanalizacije na območju Cesta v Lipovce 13 do hišne številke 11A in na Vrhovčevi cesti od hišne številke 32 do 36. Delavci Trgograda so oba odseka preplastili z asfaltom. Še naprej je pestro na gradbišču ob regionalni cesti, kjer Hidrotehnik nadaljuje z deli na primarnem kanalu vakuumske kanalizacije ob sočasnem polaganju vodovoda, plina in telekomunikacijsko omrežja T2. Dala potekajo v območju kolesarske steze in pločnika od naselja Rosovč v smeri Lukovice do območja naselja Mole. Avgusta naj bi se delovni stroji Hidrotehnika preselili na Cesto dolomitskega odreda, kjer je v načrtu gradnja kanalizacije od hišne številke 7 do 28.

Gradnja je v polnem razmahu tudi na Lukovici, ki se z razkopanimi ulicami srečuje kot zadnje občinsko naselje. Tako kot na Logu in v Dragomerju so delavce domačini sprejeli z veliko mero razumevanja in potrpežljivosti. Del odsekov je že zgrajen, tako so delavci Komunalnih gradenj julija zaključili s polaganjem gravitacijske kanalizacije na Partizanski poti med hišno številko 1 in 11 ter ob regionalni cesti na trasi ob objektu na Vrhniški cesti 6. »V juliju so delavci KGG zaključili traso gravitacijske kanalizacije na ulici Pot na Tičnico od HŠ 8 do HŠ 2 ter ob regionalni cesti na območju Lukovice mimo objekta Pod gradom HŠ 1A in naprej od Pod gradom HŠ 1A do objekta Pot gradom HŠ 5,« so nam še povedali sogovorniki na Občini. Avgusta se je gradnja gravitacijske kanalizacije nadaljevala v Dolini od hišne številke 13 do 7, nato pa bodo gradnjo nadaljevali še od hišne številke 5 do 19.

V mesecu avgustu je v načrtu nadaljevanje del na ulici Pod gradom, in sicer od hišne številke 1 proti 19 ter od hišne številke 2 do 4.

V Dragomerju so poletne dni izvajalci izkoristili za asfaltiranje. Tako so delavci Trgograda asfalt položili delu Dragomerške ceste od hišne številke 46 do 44 in od hišne številke 46A do Stare ceste 28. Grobe asfalte pa je dobil še odsek Dragomerške ceste od hišne številke 46A do 64.

 

V. L.

Foto: Občinska uprava

Oglejte si tudi