Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
11°C
JUTRI
22°C
12°C
Oceni objavo

Vabilo na slavnostno Izmenjevalnico za dober namen

Mladinski prostovoljski projekt RKS-OZLJ Izmenjevalnica letos obeležuje 10 let. V tem času smo organizirali več kot 200 dogodkov izmenjave higienskih in prehranskih izdelkov za rabljeno vintage oblačilo iz depoja Humanitarnega centra in na ta način zbrali več kot 17 ton higienskih in prehranskih izdelkov, s katerimi smo obogatili osnovne pakete materialne humanitarne pomoči, ki jih prejemajo posamezniki in družine v stiski.

Z Izmenjevalnico opozarjamo na univerzalne vrednote, kot so solidarnost, dobrodelnost, odgovornost do sočloveka in okolja, saj globalna tekstilna industrija letno ustvari preko 93 milijonov ton odpadkov.

S slavnostnim dogodkom Izmenjevalnica za dober namen, ki bo potekal v sredo, 8. november ob 18. ur, v atriju Mestnega muzeja Ljubljana (Gosposka 15), bomo obeležili 10 let obstoja tega humanitarnega projekta.

Na dogodku bomo predstavili edinstvene stajlinge, ustvarjene iz Izmenjevalničinih oblačil, in njihove umetniške fotografije, ki so jih ustvarili mladi ustvarjalci, izbrani na javnem natečaju. Potekala pa bo tudi čisto prava Izmenjevalnica!

Vabljeni, da se nam pridružite na blagovni izmenjavi za dober namen!

Oglejte si tudi