Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
11°C
JUTRI
22°C
11°C
Oceni objavo

Športna zveza Ljubljane: Informacije glede Zakona o interventnih ukrepih

Poslanci v državnem zboru sprejemajo Zakon o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic, ki med drugim predvideva vrsto različnih ukrepov za pomoč državljanom in gospodarstvu. Omenjen zakon vključuje ukrepe tudi za športne organizacije, poklicne športnike in delavce v športu, ki so vsled situacije odpovedali svoje aktivnosti in dogodke ter tako utrpeli finančne posledice, ki ogrožajo tudi njihovo prihodnje delovanje.

Zakon, ki bo predvidoma danes sprejet najdete na povezavi.

V veljavi je tudi Zakon o interventnem ukrepu odloga plačila obveznosti kreditojemalcev. Za kreditojemalca po tem zakonu šteje tudi društvo, zavod, ustanova, fizična oseba, ki zaposluje delavce v skladu z zakonom, ki ureja delovna razmerja, ali samozaposlena oseba, ki ima sedež oziroma stalno prebivališče v Republiki Sloveniji.

V tem trenutku še ne vemo, kakšne bodo končne rešitve sprejetega zakona, ker se pričakuje, da bo skozi razpravo in obravnavo amandmajem, ki jih vložila tako Vlada RS kot vrsto poslancev, doživel spremembe.

Vas pa obveščamo, da bomo skupaj z OKS-ZŠZ in drugimi pristojnimi institucijami zagotovili ustrezno strokovno in tehnično pomoč vsem, ki jo boste potrebovali in se zanjo obrnili na nas!
 
O ukrepih in uporabi zakona v praksi vas bomo tudi sicer sproti obveščali. Na nas se lahko obrnete na Info@szlj.si.

Ostanite zdravi / ostanite doma.

Preberite tudi pismo predsednika ŠZL mag. Janeza Sodržnika in intervju s predsednikom OKS Bogdanom Gabrovcem na www.rtvslo.si.

 

Oglejte si tudi