Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
8°C
JUTRI
26°C
11°C
Oceni objavo

Telemach IceFest 2013

Že jutri se bo začela zimska hokejska klasika pod zvezdami na Centralnem stadionu na Bežigradu.
Po tem, ko je bil Plečnikov stadion nekaj let zapuščen, bo jutri spet priča športnemu dogodku. Hokejski spektakel Telemach IceFest 2013 bo v Ljubljano pripeljal hokejske tekme pod zvezdami, ki bodo potekale od 4. do 8. januarja. Dogodek proslavlja 80. obletnico prve hokejske tekme v Sloveniji.

HDD Telemach Olimpija se bo pomerila na treh tekmah lige EBEL, že jutri bo moči merila z VSV iz Beljaka. V nedeljo, 6. januarja, se bo pomerila z Medveščakom, 8. januarja pa bodo zmaji nastopili proti celovškemu KAC.

 

Za potrebe hokejskega spektakla je v preteklih tednih potekalo čiščenje stadiona in okolice. Postavljene so bile tribune in pripravljeno samo drsališče.

 

Iz kluba so tudi sporočili, da so s podjetjem Telemach, ki je od letošnje sezone generalni sponzor ljubljanskih hokejistov, dosegli dogovor o generalnem sponzorstvu velikega športnega spektakla. Dogodek se je zato iz Bežigrad IceFest 2013 preimenoval v Telemach IceFest 2013.

»Telemach IceFest 2013«, poleg treh hokejskih tekem HDD Telemach Olimpije v ligi EBEL, prinaša tudi cel spekter zanimivega dogajanja s športnega, kulturnega in zabavnega področja. Za eno od atrakcij bo poskrbel tudi Dare Prusnik, legendarni nekdanji hokejist Olimpije, ki bo v  okviru nedeljske tekme proti Medveščaku poskušal podreti dva svetovna rekorda v dviganju uteži. Dosežek bo imel še toliko večjo težo, če upoštevamo, da je Dare star 55-let in da bodo šli vsi prihodki v dobrodelne namene.

 

Zapora Vodovodne ceste


Pred dogodkom pa še eno opozorilo. Zaradi hokejskih tekem bo v petek, nedeljo ter torek, 4., 6. in 8. januarja 2013, med 15. uro in polnočjo zaprta Vodovodna cesta na odseku med Samovo in Žolgerjevo ulico.

Oglejte si tudi