Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Svetovno prvenstvo v taekwondo-ju: Ičanović drugič zapored svetovni prvak

Slovenska Taekwon-do reprezentanca je na svetovnem mladinskem in veteranskem prvenstvu ponovno poskrbela za odlične uspehe, saj se je devetčlanska slovenska odprava domov vrnila skupno s tremi zlatimi in tremi bronastimi medaljami ter s pokalom za najvišji tehnični dosežek med veterani zlate kategorije. Naslov svetovnega veteranskega prvaka zlate kategorije v borbah do 80 kg je že drugič zapored ubranil ljubljančan Ismet Ičanović
V beloruskem Minsku je med 21. in 26. avgustom 2018 potekalo XIII. mladinsko in VIII. veteransko svetovno prvenstvo v taekwondo-ju, verzije ITF, kjer je  preko 600 udeležencev iz 60 držav merilo znanje v posameznih in ekipnih borbah, formah, testu moči in specialni tehniki.

Devetčlanska slovenska odprava je bila tokrat sestavljena iz štirih izkušenih veteranov, ki so že večkrat dokazali, da so najboljši tako v Evropi kot tudi na svetu, dopolnili pa so jo z mladincem in mladinkama, ki v večini prvič nastopajo na svetovnem prvenstvu, imajo pa vsi bogate izkušnje in odlične rezultate z evropskih prvenstev. Tudi Škorpijoni smo imeli v izbrani vrsti dva predstavnika - mladinko Nino Binter in veterana Ismeta Ičanovića, ki sta se domov vrnila z uspehi in novimi izkušnjami.

 

Naslov svetovnega prvaka iz leta 2016 v borbah do 80 kg v zlati veteranski kategoriji je ubranil Ismet Ičanović, ki se je v nižji starostni kategoriji v borbah že okitil z nazivom svetovnega prvaka v letih 2006 (Bolgarija), 2008 (Uzbekistan) in 2010 (Belorusija), v letih 2012 (Estonija) in 2014 (Tadžikistan) pa uspehe dopolnil še s tretjim mestom. Ičanović je opravičil naziv favorita ter v svoji kategoriji brez težav premagal tekmovalce iz Mongolije, Čila, Argentine in Anglije.

Tretjič zapored je naslov svetovnih prvakov v borbah ubranila tudi veteranska ekipa. Zmagovalcem iz Tadžikistana in Italije, Petru Landekerju, Ismetu Ičanoviču in Muhamedu Baltiču, se je tokrat pridružil še Matjaž Vidmar. Veterani so na poti do najvišjega mesta premagali ekipe iz Anglije, Ukrajine in Argentine.

Ičanović je svoj uspeh dopolnil še s tretjim mestom v formah črni pas VI. DAN, veterani zlata kategorija.

 

Odlično pripravljenost celotne slovenske odprave dokazuje tudi dejstvo, da so njeni tekmovalci še štirikrat ostali tik pod mesti, ki vodijo do medalj. Veteranski ekipi (Landeker, Ičanović, Baltić) ni uspelo ubraniti bronaste medalje iz prejšnjega prvenstva in so zasedli končno 5.-8. mesto.

Mladinka Nina Binter se je pomerila v formah črni pas II. DAN, kjer je izgubila proti Grkinji in osvojila 17.-32. mesto.  Binterjeva se je pomerila tudi v borbah v kategoriji starejše mladinke do 64 kg, kjer je v svoji skupini, po zmagi nad Argentinko, klonila v drugi borbi proti Grkinji in tako končala svoj zadnji nastop v mladinski kategoriji z osvojenim 5.-8. mestom. 

Oglejte si tudi