Občine: Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica Občine: Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče-Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale Občine: Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova-Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Litija, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika Občine: Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka, Postojna Občine: Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Tolmin, Vipava Občine: Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana, Veržej Občine: Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk Občine: Ankaran, Divača, Hrpelje-Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana Občine: Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi Občine: Bistrica ob Sotli, Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec Občine: Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Vuzenica Občine: Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas-Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica Ljubljana
DANES
22°C
12°C
JUTRI
21°C
11°C
Oceni objavo

Olimpija in Olimpik sta se razšla brez zmagovalca

Zmaji na pripravljalni tekmi v Beleku remizirali z ukrajinskim moštvomNK Olimpija Ljubljana : Olimpik Donjeck 0:0

NK Olimpija Ljubljana: Vidmar, Boakye, Mujčić (od 45. Gorenc), Maksimenko, Jurčević, Putinčanin, Tomić, Suljić (od 88. Cekici), Kronaveter, Savić (od 84. Črnic), Lupeta (od 45. Lukanović).

Olimpik Donjeck: Halimi, Ksionz, Snurnitsyn, Hrishko, Vantukh, Hai, Politylo, Teixeira, Terens, Dieye, Dehtiarov.

Nogometaši Olimpije so v turškem Beleku odigrali peto tekmo v pripravljalnem obdobju in se z Olimpikom iz Donjecka razšli z neodločenim izidom 0:0.

Glavni trener Robert Pevnik je sestavil močno začetno postavo, od prve minute so zaigrali Vidmar, Boakye, Mujčić, Maksimenko, Jurčević, Putinčanin, Tomić, Suljić, Savić, Kronaveter in Lupeta.

Ekipi sta bili v prvem delu prvega polčasa zelo izenačeni. Gostje iz Ukrajine so bili več pri žogi in dvakrat streljali mimo gola, medtem ko so se zmaji predstavili s čvrsto in kombinatorno igro ter poskušali z napadi po obeh krilih, vendar pa so manjkali konkretni zaključki.

Tako je Olimpija v osmi minuti izpeljala obetaven napad po desni prek Asmirja Suljića, ki je podal v kazenski prostor, vendar je bil gostujoči vratar na pravem mestu, v petnajsti pa je Stefan Savić podal vtekajočemu Mariu Jurčeviću, a je obramba žogo izbila v kot.

Olimpija in Olimpik sta imela v zadnjih 15 minutah po eno veliko priložnost za vodstvo. V 34. minuti je gostujoči nogometaš Terens poskusil s strelom z roba kazenskega prostora, a je bil Nejc Vidmar dobro postavljen in je ukrotil žogo, le minuto kasneje pa je na drugi strani igrišča Jucie Lupeta močno udaril s približno 18 metrov, a meril preveč po sredini vrat in rezultat se ni spremenil.

V zadnjih petih minutah so si gostje priigrali dve polpriložnosti, a je Vidmar dvakrat zelo zanesljivo posredoval in ekipi sta na glavni odmor odšli z neodločenim izidom (0:0).

Pri Olimpiji je med polčasom prišlo do dveh sprememb, namesto Lupete in Mujčića sta vstopila Antonio Lukanović in Jan Gorenc. Zmaji so drugi del začeli odločno in v prvih treh minutah dvakrat nevarno zapretili. Najprej je močno sprožil Rok Kronaveter, a je njegov poskus odbil vratar Volodymyr Krynskyi, ki je vstopil v drugem polčasu, malo zatem pa je Maksimenko poskusil z razdalje, a žogo poslal prek vrat.

Po desetih minutah nadaljevanja je prišlo do krajše prekinitve, saj je na štadionu zmanjkalo elektrike.

Igra se je nadaljevala po nekajminutnem premoru, le-tega pa so bolje izkoristili Ljubljančani, ki so v nadaljevanju prevzeli pobudo. Pri tem je imel vidno vlogo Kronaveter, ki je v 66. minuti izvedel prosti strel, katerega je obramba izbila, po minuti nadaljevanja pa je »Krona« močno sprožil v levi kot, a se je izkazal gostujoči čuvaj mreže.

Tako Olimpija kot Olimpik sta v zadnjih desetih minutah imela priložnost za gol – pri zmajih je v 82. minuti z diagonalnim strelom poskusil Savić, a je strel ustavil vratar –, vendar pa sta vratarja ostala nepremagana.

Oba trenerja sta proti koncu tekme opravila nekaj menjav, pri zmajih sta priložnost dobila Matic Črnic in Endri Cekici, ki sta zamenjala Stefana Savića in Asmirja Suljića.

Tekma se je končala z neodločenim izidom 0:0.

Varovanci Roberta Pevnika bodo v Beleku igrali še eno pripravljalno tekmo, in sicer 12. februarja proti Lokomotivi iz Taškenta.

#verjamemvzmaje

Oglejte si tudi