Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

Člani Taekwon-do kluba Škorpijon zopet do odličij na Evropskem prvenstvu

V Grškem Solunu, je med 11. in 18. aprilom 2016, potekalo XXXI. člansko, XXII. mladinsko, VIII. veteransko in VI. otroško evropsko prvenstvo v Taekwondo-ju, verzije ITF. Prvenstva se je udeležilo 705 tekmovalcev iz 31 evropskih držav, ki so se pomerili v posameznih in ekipnih borbah, formah, samoobrambi, testu moči in specialni tehniki.
Slovenska reprezentanca, katero je tokrat sestavljajo 27 tekmovalcev, je izpolnila zadane cilje in zadovoljna prvenstvo zaključila z 9 zlatimi, 3 srebrnimi in 11 bronastimi medaljami, pokalom za najboljšega veterana in 6. mestom v skupnem seštevku osvojenih odličij. V slovensko izbrano vrsto se je uvrstilo tudi 5 članov Taekwon-do kluba Škorpijon Ljubljana (Binter Nina, Ičanović Ismet, Janković Tiana, Sirše Saša in Trdin David), ki so se zopet izvrstno odrezali, saj so osvojili dve zlati, dve srebrni in tri bronaste medalje.
V kategoriji dečkov in deklic sta bronasti medalji osvojila
Tiana Janković (forme črni pas I.dan) in David Trdin (borbe do 55 kg). V kategoriji članic si je bronasto odličje priborila tudi Saša Sirše (borbe nad 75 kg). Dvakratni evropski prvak je postal Ismet Ičanović (forme črni pas VI. DAN, borbe do 80 kg). Veteranska ekipa (Muhamed Baltić, Ismet Ičanović in Peter Landeker) si je priborila še dve srebrni medalji, in sicer v borbah in testu moči.

Oglejte si tudi