Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Kaj pomeni biti človek? Prelomnica človeškosti - Odločitev je tvoja 8/8

Vidimo, kako popoln red vlada življenju, ki vsakogar, ki mu je voljan prisluhniti, popelje s seboj na večno pustolovščino. Videti je, da v človeku preprosto ne pride do besede, ker se tako trudi uveljaviti sebe. To je naučena zapuščina opičje meme, ki ne prenese, da pri stvarjenju nima nič. Človek ni ne avtor ne lastnik ene travne bilke niti samega sebe... a je nosilec Modrosti stvarjenja. 

 

Modrost nam je dosegljiva, ko se odpovemo v stvar ujetemu človeškemu znanju (Evan.: Blagor ubogim na duhu, kajti njih je Nebeško kraljestvo), zato je zgodba novega človeka 'nega umikanja s poti življenju'. Kolikor se ta nega zdi zapletena, se na koncu vse stke v točki notranje tišine, v kateri 'jaz mislim, torej sem' umre in postanemo 'nimam niti ene misli, zato vidim'. Ta čudovita originalna človeškost nas dela izjemno mogočna bitja, po kateri sega vse živo. Kot nosilci Modrosti smo najbolj slasten energijski zalogaj, privlačen za energijske tatvine, ki imajo v matrici življenja vlogo spodbujevalcev Zavesti. 

 

_________________________________________
 

Kdorkoli že nam kaj vzame... življenje ali drug človek... je v energijski izmenjavi enako kot vrabčev let nad zorano zemljo, v katerem toliko in toliko deževnikov konča v želodcih mladičev. Sorodniki poginulih deževnikov si ne bodo začeli izmišljevati sistema povračila 'škode', ki jim ga je vrabec povzročil, zato ker deževnik nima ogroženega jaza in le živi Red življenja brez sodbe in upora. 'Umor' deževnika ne izvira iz osebnih koristi, zato vrabec ob tem dejanju ne more imeti krivde (niti zaslug). Človek... po drugi strani... ki jemlje iz jaza t.j. iz pohlepa, osebnih interesov, škodoželjnosti (ne zato npr. ker je lačen in ker prošnje niso zalegle) ali preprosto zaradi duhovne lenobe, iz katere ne sprevidi grdobije svojih dejanj, si je v istem trenutku odvzel življenje oz. nekaj njegove podpore in postal odgovoren (beri kriv) za svoj položaj. Morda je vzel premoženje v podobi hiše, denarja, položaja, celo otrok... a je v trenutku izvršitve dejanja izgubil podporo življenja, ki je po svoji naravi dajalna in vse-vključujoča in ne more podpirati jemanja in sebičnosti. 

 

____________________________________________
 

Ne potrebujemo sistema za iskanje pravice, ker si vsak usodo s svojim obnašanjem in ravnanjem piše sam. Zakon je že spisan v energijski matrici življenja in v njem napake niso možne. Pustite druge pri miru, dajajte svobodo, če želite biti svobodni. Vsak naj dela, kar hoče!!! Morda se površno ali človeško gledano zdi, da so tatovi, barabe in diktatorski materialisti tu zmagovalci, ker imajo več stvari, časti, človeške hvale... a ne pozabite, da je življenje duhovna Moč, ki se z udejanjanjem neživljenjskih lastnosti izgublja. Verjemite, nihče zares noče izgubiti Življenja. Vse dokler se tako obnaša, to priča o njegovi miselni ujetosti, ki mu prišepetava iz svoje ločenosti, ogroženosti in najbolj praznine, ki jo skuša zapolniti s stvarmi in samo-prepričevanjem o lastni 'veličini'. Bolj ko se ji prepušča, bolj je brez podpore življenja, bolj je bolan.

 

_____________________________________________
 

Dlje, ko smo na tem svetu, bolj občudujemo odpornost in trdoživost našega duhovno-energijskega organizma, koliko zlorab prenese, preden odpove in kako hitro se odzove na ljubeč in pozoren tretma. To je nova zgodba človeka, ki se hoče spoznati in se izživeti v svojih danostih. Da bi se lahko odločili, spoznajmo, kaj pomeni biti človek... kakšno čudo je utelešena zavest, ki jo človek pooseblja. Strategija spoznanja samega sebe je brezgrajno zalezovanje vsakega finega ali grobega giba, ki se zgane v ali zunaj nas v tem trenutku. Vidimo, da samo-spoznanje terja od nas neprekinjeno prisotnost v trenutnem dogajanju, kontemplativen um, ki je dojemljiv za namige življenja, razkrivajočih se prav zdaj in natrenirano pozornost, ki hoče prisostvovati fenomenu življenja in z njim sodelovati. Čas oponašalstva je minil. Rojeva se čas prvobitne ustvarjalnosti, pri kateri si ti Orodje in Umetnina obenem.

 

___________________________________________
 

Vesela sem vas, ki ste se skupaj z mano prebili čez ta spis do točke, ki ji rečemo konec... a zdaj vas čaka resnična preizkušnja, da se goreče in neustavljivo vržete v odkrivanje tega, kaj Življenje od vas želi in pozabite na vse to, kar vi hočete od Njega. Spustite se na duhovna kolena s priznanjem, da ne veste, kaj je dobro za vas! Pomnite... od Življenja je vse, kar ni od vas! Karkoli se zgodi brez vašega vmešavanja, prihaja od Življenja. Človekovo vmešavanje v Red življenja je boter krivde/samohvale in s tem njegovega propada. 

Oglejte si tudi