Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Spletna konferenca pred predsedovanjem Slovenije Svetu EU

Julija bo Slovenija za šest mesecev ponovno prevzela predsedovanje Svetu Evropske unije (EU). Pri tem bo soočena z izzivi, kot so okrevanje po pandemiji covid-19, zagotavljanje izvajanja evropskega zelenega dogovora, uresničevanje digitalne agende za Evropo, skrb za odnose EU z zunanjimi partnerji ob hkratnem zagotavljanju strateške avtonomije Unije ipd.

Center za mednarodne odnose na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani (CMO) in Trans-evropsko združenje političnih študij (ang. Trans European Policy Studies Association – TEPSA) bosta še pred nastopom slovenskega predsedovanja Svetu EU organizirala konferenco, na kateri bodo o prioritetah prihajajočega predsedovanja in aktualnih izzivih EU razpravljali odločevalke, odločevalci, predstavnice, predstavniki medijev in civilne družbe ter akademikinje, akademiki in raziskovalke, raziskovalci iz široke Tepsine mreže.

Dogodek bo potekal 17. in 18. junija 2021, in sicer na spletu. Program si lahko ogledate tukaj. Vabljeni k udeležbi. Na dogodek se registrirajte tukaj.

Udeležba je brezplačna, razprava pa bo potekala pretežno v angleščini.

Konferenco podpirata program EU ‘Evropa za državljane’ in projekt InDivEU v sklopu programa EU ‘Obzorje 2020’.

vir: Univerza v Ljubljani

Oglejte si tudi