Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
2°C
PON.
12°C
2°C
Oceni objavo

Savsko naselje nekoč in danes

V okviru akcije Savska prenova 2.0 projekta Zunaj, vas vabimo k ogledu fotografske razstave Savsko naselje nekoč in danes.

Na razstavi si boste lahko ogledali črno-bele fotografije, ki prikazujejo Savsko naselje okoli leta 1960 ter barvite in dinamične fotografije »Savca« danes.
Odprtje razstave bo v sredo, 8. septembra 2021, ob 17. uri na dvorišču OŠ Savsko naselje.

Savska prenova 2.0

Prebivalci Savskega naselja so v okviru letošnjega projekta Zunaj izvedli več akcij. Med drugim so pobarvali igrišče za odbojko ter obnovili visoke grede, jih prebarvali in dodatno zasadili. V superhiški ob Filipovem igrišču so poskrbeli še za manjšo zasaditev zelišč. Izdelali in namestili so šest gnezdilnic, uredili sadovnjak ter postavili zunanjo opremo. Na Facebook strani Savc so izvedli fotonatečaj, na podlagi katerega so pripravili razstavo, ki je zdaj na ogled na dvorišču OŠ Savsko naselje.

Kaj je projekt Zunaj

Projekt Zunaj smo zasnovali leta 2019 kot plod sodelovanja med KD Prostorož, IPOP in Mestno občino Ljubljana, letos pa je koordinacijo projekta prevzelo društvo Pazipark.

Osnovni namen projekta je spodbuditi prebivalce, da sami uredijo mestne kotičke, ki jih najbolje poznajo, mi pa jim zagotovimo strokovno podporo mentorja ter do 800 evrov za nakup materiala.

Projekt je med meščankami in meščani zelo dobro sprejet in je vsako leto bolj odmeven. V preteklih dveh letih smo uresničili že 25 pobud, s katerimi smo obogatili okolico z novimi družabnimi prostori, lesenimi klopmi, zeliščnimi in cvetličnimi gredami, športnimi trasami, izmenjevalnico knjig, ureditvijo prostorov med bloki in še marsičim.

Oglejte si tudi