Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
12°C
JUTRI
14°C
4°C
Oceni objavo

Sejem rabljenih učbenikov letos na novi lokaciji

Ljubljana, 28. 8. 2017 – Zveza ŠKIS že več kot deset let ponuja možnost nakupa rabljenih šolskih učbenikov in delovnih zvezkov. Sejem rabljenih učbenikov pa dijakom ponuja še več – pridobitev pomembnih informacij iz prve roke glede študija in pester glasbeno-kulturni program. Letošnji sejem bo potekal na spremenjeni lokaciji, in sicer na Stritarjevi ulici v Ljubljani, od 8. do 9. septembra 2017.

Sejem rabljenih učbenikov Zveze študentskih klubov Slovenije (Zveze ŠKIS) velja za enega najbolj obiskanih dogodkov za dijake ob začetku novega šolskega leta, saj ga obišče več kot 3.000 obiskovalcev. Projekt, namenjen dijakom in njihovim staršem, Zveza pripravlja v začetku septembra, ko po počitniškem oddihu nastopi čas priprav na novo šolsko leto. Prav ta čas pa za veliko družin predstavlja stresno obdobje, predvsem zaradi finančne obremenitve, ki ga predstavlja nakup potrebne literature in potrebščin za šolo.

Letošnje prizorišče se bo iz tradicionalnega Trga francoske revolucije premestilo na Stritarjevo ulico v centru Ljubljane. Dijaki bodo lahko bodisi prodali ali kupili literaturo po ugodnejših cenah kot so na voljo v trgovinah in knjigarnah. Prodaja bo potekala 8. septembra od 13. do 18. ure in 9. septembra od 9. in 14. ure. Vsak prodajalcev naj na prizorišče pride pol ure pred začetkom, da pripravi svojo stojnico. Cene učbenikov se bodo oblikovale glede na povpraševanje.

Na sejem so vabljeni vsi, ki bi želeli podariti šolske potrebščine v dobrodelne namene, saj bo v sodelovanju z Rdečim križem tudi letos potekala zbiralna akcija za socialno ogrožene otroke. Zbiralo se bo nove šolske potrebščine (zvezke, ravnila, tempera, vodene barvice, ravnila, peresnice ipd.) in ohranjene pripomočke, ki so uporabni tudi rabljeni (peresnice, šolske torbe ipd.).

Poleg stojnic bo na sejmu tudi kulturno-spremljevalni program, ki bo popestril dogajanje v mestnem jedru Ljubljane. Med drugimi tudi Mladi zmaji, ki bodo imeli ustvarjalno delavnico na temo reciklaže, Glasbena šola GVIDO in Šola za nastopanje Bast. Na sejmu bodo prisotni tudi e-Študentski servis in Društvo za izmenjave STA.


Več informacij:
Nina Miketič,
predstavnica za odnose z javnostmi na Zvezi ŠKIS
Tel. št. 040 594 036
e-pošta: nina.miketic@skis-zveza.si

Oglejte si tudi