Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
15°C
JUTRI
26°C
15°C
Oceni objavo

Prenavljamo za vas: nadvoz na Dunajski cesti

Začenjamo s prenovo dotrajanega nadvoza nad ljubljansko obvoznico na Dunajski cesti. Dela se bodo začela v soboto, 22. aprila 2023, in bodo trajala do novembra letos.

Rekonstrukcija bo potekala v sodelovanju z Družbo za avtoceste v Republiki Sloveniji (DARS d.d.), ki bo izvedel prenovo konstrukcije nadvoza, Mestna občina Ljubljana (MOL) pa površino.

Na objektu bomo izvedli rekonstrukcijo voziščne plošče, vgradnjo dilatacij, zamenjavo krova, lokalno sanacijo spodnjih površin prekladne konstrukcije, vgradnjo nove odvodnje, sanacijo vmesnih in krajnih podpor. Zamenjali bomo ograje, hodnike, robnike, uredili odvodnjavanje na objektu in obnovili vse komunalne vode pod objektom (vročevod, plinovod, vodovod, telekomunikacijski vodi, električna napeljava). Uredili bomo prometno signalizacijo pred objektom in na njem, prometna ureditev po prenovi bo ostala enaka.

Vsa dela bodo potekala pod delnimi zaporami; na Dunajski cesti bo polovična zapora, na hitri cesti pod nadvozom (obvoznici) bosta zaprta po dva pasova na vsaki strani vozišča. Priključki na Dunajsko cesto bodo v posameznih fazah sanacije v celoti zaprti. Zapore se bodo sproti spreminjale in prilagajale poteku del na terenu, aktualne informacije o njih pa lahko spremljate na portalu PromInfo.

Izvajalec del je KOLEKTOR CPG d.o.o. Vrednost pogodbe je 2.447.690,35 EUR, od tega je delež MOL 1.097.712,85 EUR.

Oglejte si tudi