Logo MojaObčina.si
DANES
34°C
18°C
JUTRI
37°C
19°C
Oceni objavo

Poletne novosti Ljubljanskega potniškega prometa

Od 26. junija do 31. avgusta 2024 bodo avtobusi vozili po poletnih voznih redih, linija 10 bo podaljšana do Tujega Grma. V času dopustov bo na linijah 26 in 10 uveden prevoz na klic. Ob sobotah bo linijo 11 B nadomestila linija 20 Z, linijo 18 pa linija 18 L. Posebna direktna linija P+R Barje – Hrvatski trg bo ukinjena. S 1. julijem 2024 se bo cenik vozovnic v območjih 2 in 3 uskladil z veljavnim cenikom integriranega javnega potniškega prometa.

Spremenjen vozni red v času šolskih počitnic

S koncem šolskega leta bo v veljavo stopil poletni vozni red, ki bo veljaven od 26. junija do 31. avgusta 2024. V tem času bo linija 10 podaljšana do Tujega Grma. Zaradi popolne prometne zapore Litijske ceste v Sostrem, linija 26 ne bo obratovala do Tujega Grma. Poleg tega bo, kot že do sedaj ob nedeljah, tudi ob sobotah linijo 11 B nadomestila linija 20 Z, ki vozi po trasi Zalog - Fužine P+R - Nove Stožice, linijo 18 pa bo nadomestila linija 18L, katera bo obratovala po trasi Kolodvor – Litostrojska.


Uvedba storitve prevoza na klic na linijah 10 in 26

Na linijah 10 in 26 bo med poletnimi počitnicami zaradi zmanjšanega števila potnikov uvedena storitev prevoza na klic, ki se bo izvajala po predhodno objavljenem voznem redu. Storitev bo potnikom omogočala individualno ali skupinsko potovanje z električnim vozilom eUrban, kombijem ali minibusom. Storitev prevoza na klic bo potnikom na voljo od ponedeljka do petka in bo delovala na način avtobusnega potniškega prevoza. Prvi odhod z Malega Lipoglava bo ob 5.05, zadnji odhod s Tujega Grma pa ob 14.35. Potniki bodo lahko vstopali in izstopali na avtobusnih postajališčih, vendar bodo morali storitev naročiti vsaj dve uri pred načrtovanim odhodom po voznem redu. Ob naročilu storitve na telefonsko številko (01) 5822 555 bodo morali potniki prometniku LPP sporočiti število potnikov, termin potovanja ter vstopno in izstopno postajo. Med vožnjo bodo ob predhodno naročeni storitvi omogočeni tudi vstopi drugih potnikov na postajališčih.

Cena storitve prevoza na klic po predhodno objavljenem voznem redu bo 1,30 EUR in bo vključevala brezplačno prestopanje na mestne avtobuse v roku 90 minut. Plačilo za potovanje bo možno s terminsko in vrednostno kartico Urbana ter mobilno aplikacijo Urbana.


Ukinitev posebne direktne linije P+R Barje – Hrvatski trg

Leta 2021 je bila vzpostavljena direktna linija, ki s postajališča P+R Barje vozi do Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana in Onkološkega inštituta Ljubljana. Linija je bila vzpostavljena z namenom, da bi zaposlenim na UKC Ljubljana in Onkološkem inštitutom olajšali prihod na delovno mesto, s čimer smo jim želeli prihraniti čas za iskanje parkirnih mest v okolici, ki je sicer prometno zelo obremenjena.

Žal se je izkazalo, da linija P+R Barje – Hrvatski trg ni zaživela. Število potnikov na tej liniji je izredno majhno. V mesecu maju smo v povprečju zabeležili le 9,9 potnikov na dan, kar je ob trenutnem številu voženj le 1,6 potnika na vožnjo. Zato smo se odločili, da bo linija z uveljavitvijo poletnih voznih redov 26. 6. 2024 ukinjena.


S 1. julijem uskladitev cenika vozovnic za območji 2 in 3 z veljavnim cenikom IJJP

Cene vozovnic za linije, ki potekajo v območjih 2 in 3, se usklajujejo z veljavnim cenikom integriranega javnega potniškega prometa (IJJP), ki ga določa država.

S 1. julijem 2024 se bo v območju 2 cena enkratne vožnje z brezplačnim prestopanjem znotraj 90 minut povišala za 35 centov, in sicer z 1,75 EUR na 2,10 EUR. Splošna mesečna vozovnica za območje 2 se bo povišala za 5,60 EUR, in sicer z 49,00 EUR na 54,60 EUR. V območju 3 se bo cena enkratne vožnje z brezplačnim prestopanjem znotraj 90 minut povišala za 20 centov, in sicer z 2,70 EUR na 2,90 EUR. Cena splošne mesečne vozovnice za območje 3 se bo povišala za 7 EUR, in sicer s 63,00 EUR na 70,00 EUR Cena mesečne vozovnice za dijake in študente iz območij 2 in 3 ostaja nespremenjena in znaša 25 EUR.

Cenik vozovnic za območje 1 ostaja nespremenjen.

Vir: ljubljana.si

Komentarji

Prosimo, da pri komentiranju upoštevate pravila za objavo komentarjev.
Ta prispevek še nima komentarjev. Bodi prvi!

Oglejte si tudi