Logo MojaObčina.si

Ljubljana

DANES
13°C
7°C
JUTRI
12°C
0°C

Obrezujemo drevesa na Cankarjevem nabrežju

V sredo, 3. marca 2021, bomo obrezovali gledičevke na Cankarjevem nabrežju. Ker je območje precej obiskano, sprehajalce in druge uporabnike tamkajšnjih površin posebej opozarjamo na previdnost.

Prosimo vas, da se ne zadržujete v bližini delovišča in da upoštevate označbe ter navodila delavcev.

Z drevesi ravnamo skrbno in strokovno

Poseg je del rednega vzdrževanja mestnega drevja, izvajalci del z drevesi ravnajo skrbno in strokovno, v skladu s Smernicami za načrtovanje, nego in zaščito dreves na gradbiščih, s katerimi določamo pogoje in način izvajanja storitev na zelenih površinah v lasti Mestne občine Ljubljana.

Zakaj ne obglavljamo dreves?

Pripravili smo tudi brošuro Zakaj ne obglavljamo, da bi posebej opozorili na težave, ki se pogosto pojavljajo pri obrezovanju dreves na zasebnih zemljiščih, na kar kot občina nimamo vpliva.

Pri obrezovanju upoštevamo pravila arboristične stroke (EAC – Evropska navodila za obžagovanje dreves), ki določajo, da odstranjevanje vrhov ali večine večjih vej ni dopustno ter da se pri obrezovanju dreves lahko odstrani največ 15 % žive listne površine. Premer vej, ki ostanejo, mora biti vsaj 1/3 premera odstranjenega dela (največ 5 cm, oz. 10 cm velik premer odžaganega mesta veje).

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi