Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
11°C
SRE.
22°C
10°C
Oceni objavo

Veter v jadra novim idejam

Zavod Socialni inkubator, ki deluje pod okriljem ŠOU v Ljubljani, pripravlja podjetniški dogodek Veter v jadra dobrim idejam

Podjetniški dogodek obiskovalcem obljublja številne kakovostne informacije o socialnem podjetništvu. Socialni inkubator dogodek pripravlja v petek, 11. januarja, v Kiberpipi. Dogodek je organiziran v sodelovanju s Fakulteto za socialno delo in Fundacijo Tram. Sredstva od kotizacij bodo namenjena Skladu začetnega kapitala Zlata ribica, ki deluje pod okriljem Zavoda Socialni inkubator in je namenjen finančni podpori najboljših socialno-podjetniških idej.

»Z organizacijo tega dogodka želimo širši javnosti pokazati, da nam ni vseeno za našo prihodnost, da smo aktivni in da razumemo socialno podjetništvo kot enega od možnih izhodov iz krize. Hkrati želimo mladim vliti upanje na svetlejšo prihodnost,« je povedal Tomaž Stritar, direktor Zavoda Socialni inkubator.

 

Na podjetniškem dogodku bodo med drugim predavali tudi dr. Matjaž Mulej iz Inštituta IRDO, ki bo predaval o družbeni odgovornosti, Violeta Bulc iz podjetja Vibacom d.o.o. bo predavala o inovativnosti v socialnih podjetjih in Andrej Pompe (Brand Business School) bo govoril o pomenu in pomembnosti blagovnih znamk.

Popoldanski del bosta zaznamovala dva praktična panela na temo poslovnega načrtovanja ter priložnosti, ki jih mladim ponujajo kooperative. Panela bosta vodila Borut Jegličstrokovnjak za poslovno načrtovanje, in Jadranka VeselRaziskovalni inštitut za socialno ekonomijo.

 

Udeleženci dogodka bodo morali tokrat prvič plačati kotizacijo, in sicer ta za študente in brezposelne znaša 10 EUR, za zaposlene in pravne osebe pa 70 EUR. Za prijavo na dogodek izpolnite prijavnico.

Oglejte si tudi