Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

ZAČENJAJO SE LJUBLJANSKE ZGODBE!

Od 10. aprila dalje se nam lahko pridružite vsak četrtek ob 17. uri. Zbirno mesto: pod lestencem na Gornjem trgu v Ljubljani.
Gledališče Ane Monro je v sodelovanju s Turizmom Ljubljana pripravilo ulično-gledališko predstavo z naslovom Ljubljanske zgodbe. Gre za interaktivni sprehod skozi več kot 500 let bogate zgodovine mesta Ljubljana, ko boste gledalci med drugim dobili možnost, da se na Gornjem trgu vključite v beraški ceh in celo nekaj zaslužite. Drugačno delo in drug obraz zgodovine vas čaka v največjem javnem zaklonišču pod Ljubljanskim gradom, ki je v preteklosti nudilo zavetje skoraj 600 ljudem. Ste pripravljeni?

 

Predstava je pohodna in se vsebinsko napaja v resničnem prostoru in mestni zgodovini, hkrati pa te urbane prostore in tudi zgodovinska dejstva interpretira na ulično-gledališki način. Ljubljanske zgodbe vas bodo popeljale v čas in prostor Ilirskih provinc, v Ljubljano obkroženo z bodečo žico, v čas bratstva in edinosti, na ples s Povodnim možem, ponudile bodo pogled na protestantske ideje, potresno razdejanje mesta in odprle tudi Pandorino skrinjico današnjega časa.

 

Prisluhnite Ljubljanskim zgodbam in vabljeni na edinstveno doživetje Ljubljane!



Predstava je namenjena skupinam do 50 ljudi, zato je potrebno predhodno naročilo oz. nakup vstopnic. Traja eno uro in se izvede v vsakem vremenu. Glede na prijavljene goste se določi jezik, v katerem je predstava izvedena. Stalni repertoar vključuje izvedbo v slovenskem, angleškem, nemškem ali italijanskem jeziku.

 

Vstopnice so na voljo na strani ljubljanskezgodbe.si/sl/ ter mojekarte.si oz. na stalnih prodajnih mestih omenjenega portala. 


Oglejte si tudi