Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
7°C
PON.
26°C
8°C
Oceni objavo

Udeležba na tradicionalnem Furmanskem prazniku v Postojni

Občina Postojna je letos organizirala že 30. tradicionalni Furmanski praznik v Postojni, na katerega smo bili s strani Turističnega društva Postojna in jahalnega trenerja Dejana Strgarja iz Banjščic, vabljeni tudi mi, Konjeniško društvo Sostro. Poleg tega, da smo na tem velikem dogodku dopoldne in popoldne predstavljali društvo, smo bili edino konjeniško društvo iz Ljubljane.

V dopoldanskem času, se je za nas konjenike odvijala konjeniška tekma v spretnostnem jahanju. Članica Tinkara Šubelj je s svojo hitro Whisper najprej osvojila 3. mesto, ker so ji ponagajale kazenske točke, sicer pa je imela najhitrejši čas. Ampak potem si je premislila in brezhibno odgalopirala še po 1. mesto.  Druga članica Neža Likovič, ki svoje tekmovalne izkušnje pogumno šele nabira, je z elegantnim Kingom zasedla najprej 7. mesto, nato pa se je tudi ona odločila izboljšati položaj in odločno odjezdila do 4. mesta. Za začetnico krasen dosežek! KDS je bil že na tretjem letošnjem tekmovanju tako ponovno ELITEN!

Naša udeležba na popoldanski povorki skozi Postojno, skupaj s številnimi vpregami in konjeniki iz vse Slovenije, je bila zelo lepa izkušnja. Ljubljana je obiskala Postojno!

Dan smo zaključili s prijetnimi vtisi, ves čas pa je bila ob tekmovalkama Tinkari in Neži še naša Ayisha Ivanič in s konjskim navijačem Florijem, ki sicer ni tekmoval, je pa šel popoldne v povorko.

Hvala vsem za povabilo in zahvaljuejmo se tudi našim ostalim članom Alojzu Levičniku, Janezu Šublju in Olgi Šubelj, ker so nam omogočili prevoz do Postojne in ker smo skupaj lahko bodrili tekmovalke.

Oglejte si tudi