Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
8°C
TOR.
26°C
11°C
Oceni objavo

Dan Četrtne skupnosti Sostro

V soboto 26.8.2023 je Konjeniško društvo Sostro v sodelovanju s Četrtno skupnostjo Sostro, s predsednico ga. Marjanco Marn, organiziralo Dan četrtne skupnosti Sostro.

Na tem dogodku se je predstavilo kar 14 društev, in sicer:

PGD Sostro, Prežganje in Lipoglav, Turistično društvo Besnica - Janče, Turistično društvo Zadvor, Športno društvo Zadvor, Čebelasrko društvo Lajubljana Moste - Polje, Društvo žena in deklet Ljubljana Moste - Polje, Društvo Ajda Sostro, Društvo rejcev drobnice Sostro, Društvo podeželja Šentpavel, Društvo podeželja Šentpavel, Sadjarsko - vrtnarsko društvo J. E. Krek, Lovska družina Pugled, Glasbena šola Bučar, Mešani pevski zbor in Območno združenja Rdečega križa.

Sodelovale so tudi še službe Mestna občine Ljubljana:

Policijska postaja Ljubljana Moste - Polje, Mestno redarstvo in Ljubljanski potniški promet.

Dan je bil prelep, in kljub vročim temperaturam, je prišlo veliko obiskovalcev. Odvil se je kratek kulturni program, ki ga je zelo zanimivo in duhovito vodil g. France Peternel. Sprehodil se je med stojnice z društvi, ki so se na kratko predstavila s svojimi dejavnostmi in zanimivostmi.

Ob jubilejni 30. letnici so Sadjarsko - vrtnarskega društva Sostro in Konjeniškega društva Sostro, ter ob 50. letnici Turističnega društva Zadvor, s strani Četrtne skupnosti Sostro prejeli Zahvale od predsednice te skupnosti, ga. Marjance Marn, Konjeniško Društvo Sostro pa je od župana Mestne občine Ljubljana, g. Zorana Jankovića prejelo čudovito darilo, to je Kogojevo srce. Izročil nam ga je podžupan g. Dejan Crnek.

Dan Četrtne skupnosti so popestrili še gasilci PGD Sostro, Lipoglav in Prežganje s simulacijo reševanja ponesrečencev iz vozila v hudi šprometni nesreči, kar je pritegnilo zelo veliko gledalcev. Poučne informacije pa so obiskovalci prejeli tudi od policjskega osebja, Policijske postaje Moste - Polje, Mestnega redarstva in Ljubljanskega potniškega prometa.

Druga polovica dneva je bila v znamenju Konjeniškega društva Sostro. Osrednji del tega dogodka je bilo razvitje novega prapora, podelitev zahvalnih plaket za posebne zasluge članov Konjeniškega društva Sostro. Temu je sledila še Konjeniška veselica ob zabavni glasbi lokalnih muzikantov, in sicer Ansambel Vrhovi in rock skupine Brez zamere, kar je bil vrhunec večera, ki smo ga od navdušenja gostov komaj uspeli zaključiti ob še dovoljenem času za veselje na prostem.

Skupaj, Četrtna skupnost Sostro in Konjeniško društvo Sostro, kot glavni organizator dogodka, smo imeli izjemno lep, zanimiv in uspešen dan. Za darilo smo imeli prelepo vreme, čeprav bi bilo lahko kakšno stopinjo ali dve nižje. Zabeležili smo lepo udeležbo in kar je najbolj pomembno, da smo dan preživeli povezani skupaj v duhu sodelovanja, sproščenosti in medsebojnega veselj. S tem smo zapisali tudi lepo zgodbo tega dne in dokazali, da smo v Četrtni skupnosti Sostro prijetni ljudje, gostoljubni in ne glede na različnosti, smo na koncu vendarle povezani med seboj. 

Hvala vsem, obiskovalcem in vsem sodelujočim društvom, da samo ta dan lahko preživeli skupaj in v želeni popolnosti.


Oglejte si tudi