Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
11°C
JUTRI
17°C
12°C
Oceni objavo

Ljubljana v ljudski kroniki

Cikel predavanj o zgodovini Ljubljane skozi oči prebivalcev
Na Ljubljanskem gradu se bo v četrtek, 14. februarja, začel cikel predavanj “Ljubljana v ljudski kroniki”. Vsebina predavanj bodo drobci iz ljubljanskega ljudskega spomina – pripovedi, šege, pregovori, reki, narodne noše, itd., v katerih je skrita preteklost prestolnice, tako, kot si jo je zapomnilo ljudstvo.


V ljudski pripovedi, ki je stoletja prehajala iz roda v rod, je marsikaj, česar zgodovinarji ne najdejo v zapisanih dokumentih. Predavateljica Dušica Kunaver, profesorica angleščine in ruščine, zbiralka slovenske ljudske dediščine in pisateljica, je o slovenskem ljudskem izročilu, o anglistiki, pedagogiki in alpinizmu napisala več sto knjig.

 

Prvo predavanje v četrtek, 14. februarja, z naslovom »Ljubljana v ljudskem ogledalu«. Naslednji dve pa sledita 21. februarja na temo »Razgledi z Ljubljanskega gradu – po ljudski dediščini« in 28. februarja »Ljubljanica pripoveduje stare zgodbe«.

 

Vsa predavanja bodo ob 18. uri v Modri dvorani Ljubljanskega gradu. Cena vstopnice za posamezno predavanje je 3,00 € in 2,00 € za dijake, študente in upokojence.

Oglejte si tudi