Logo MojaObčina.si
DANES
23°C
10°C
JUTRI
22°C
11°C
Oceni objavo

Kolesarski festival 2013

Danes se v Ljubljani začenja Kolesarski festival 2013 z odprtjem razstave "Kolo" v Mestnem muzeju Ljubljana.

 

V petek bosta v Mestnem muzeju v Ljubljani potekala strokovna posveta, ki jima bodo sledili vodeni kolesarski ogledi po črnih točkah in primeri dobre prakse prenove in novogradnje kolesarske infrastruktre v Ljubljani. V popoldanskih urah si bodo oblikovalci lahko ogledali dokumentarni in promocijskih film o kolesarjenju v mestih, v RogoLabu pa bo potekala delavnica o izdelavi kolesarske gamaše.

 

S kolesom se daleč pride

 

Osrednji dogodek pa bo v soboto, 25. maja, gostil Kongresni trg, na katerem se bodo pod sloganom »S kolesom se daleč pride!«, zbrali ljubitelji obračanja pedal. Dogodek potekav sklopu akcije Slovenija kolesari 2013 in ob podpori projekta Intelligent Energy Europe,

 

Na ogled in uporabo bodo različna zanimiva kolesa – od starodobnikov do »novodobnikov«, na stojnicah bodo svoje dejavnosti predstavile številne s kolesarjenjem povezane organizacije, Ljubljanski potniški promet bo pojasnil, kdaj in kako lahko na mestni avtobus vzamemo zložljivo kolo, podelili bodo nagrade za sodelujoče v akciji »V troje« in predstavili kolesarske projekte Champ, Mobile 2020, Bike Track Bike in Rosee. Poleg delavnic bo organiziran tudi poligon spretnostne vožnje z nagradnimi tekmovanji in kvizi.

 

Kolesarski izlet

 

V nedeljo, 26. maja 2013, se bo 2. kolesarski festival zaključil z družinskim kolesarskim izletom iz Ljubljane po barjanskih poteh in kolovozih Tehniškega muzeja Slovenije v gradu Bistra. V večernih urah se bo štiridnevni dogodek sklenil v Kinodvoru s filmsko predstavo "Fant s kolesom".

Oglejte si tudi