Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
9°C
JUTRI
23°C
11°C
Oceni objavo

Conventa 2013

Peta poslovna borza za promocijo kongresnega turizma

Jutri v sredo, 16. januarja, bo Gospodarsko razstavišče gostilo borzo kongresnega turizma Conventa. Dvodnevna poslovna borza je pomemben medpodjetniški dogodek industrije srečanj v JV Evropi. Z željo, da bi se povečala prepoznavnost in konkurenčnost mest in držav Jugovzhodne Evrope, je začela kongresna industrija pred petimi leti povezovati kongresno-turistične ponudbe regije JV Evrope in se promovirati na mednarodnem kongresnem trgu.

 

Organizatorji poslovne borze Conventa se že od samega začetka trudijo pritegniti pozornost glavnih akterjev poslovnega in kongresnega turizma in jih bolje seznaniti s ponudbo Slovenije in drugih destinacij jugovzhodne Evrope. Največji strokovni dogodek za poslovni in kongresni turizem ter organizatorje dogodkov jugovzhodne Evrope, ki v enem ponuja mreženje, sklepanje poznanstev, novih partnerstev ter ustvarjenje poslovnih priložnosti, bo januarja praznoval že 5. obletnico obstoja.

 

V petih letih je Conventa pritegnila 1.139 mednarodnih vabljenih kupcev iz 36 držav ter gostila 616 razstavljavcev iz 11 držav jugovzhodne Evrope. Letos pa Conventa gosti več kot 230 vabljenih gostov iz 26 evropskih držav. Največji del organizatorjev dogodkov prihaja iz segmenta agencij iz Rusije, Portugalske, Nemčije, Avstrije in Italije.

 

Forum županov

 

V okviru srečanja bo v sredo, 16. januarja 2013, na Gospodarskem razstavišču potekal Forum županov. Forum je priložnost, da se župani ključnih kongresnih mest v regiji povežejo, se seznanijo s primeri dobrih praks in tudi na tem področju dogovorijo sodelovanje. Cilj Foruma je povečati vpliv kongresnega turizma na gospodarstvo mest in same regije.

 

Na Forumu bo Dieter Hardt-Stremayr, direktor Turizma Graz, predstavil kongresno dejavnost na splošno in Graz kot kongresno destinacijo. Sledila bo okrogla miza, ki jo bo vodil Miha Kovačič, direktor Zavoda Kongresnoturističnega Urada in direktor Convente. Na njej bodo župani Ljubljane, Zagreba in Budve predstavili svoja mesta kot kongresne destinacije.

Vir: Conventa in MOL

 

Oglejte si tudi