Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
7°C
JUTRI
25°C
8°C
Oceni objavo

Teden svobodne Univerze

Zaradi onemogočenega normalnega delovanja slovenskih javnih univerz in realne grožnje njihovemu obstoju so študentje in profesorji številnih fakultet in akademij Univerze v Ljubljani pripravili širšo protestno akcijo.

 

Z njo želijo opozoriti na politiko uničevanja javnih univerz, ki so po njihovem mnenju potisnjene v nevzdržno situacijo, ko lahko preživijo le še ob uvedbi šolnin, odpuščanju predavateljev in še dodatnem poslabšanju že tako skrajno težkega položaja prekernih delavcev na univerzah. O tem želimo obvestiti širšo javnost in jo pozvati k podpori javnemu univerzitetnemu in raziskovalnemu sektorju.

 

Teden svobode

 

V ta namen so pripravili teden Svobodne univerze (15. 4. − 20. 4. 2013), v katerem bo deloma ali v celoti ustavljen običajen študijski proces, namesto tega pa bo z delavnicami, okroglimi mizami, javnimi tribunami, umetniškimi akcijami in najrazličnejšimi drugimi oblikami odprt prostor za diskusijo in skupaj refektirali sedanje razmere, z nekaterimi akcijami pa bodo vstopili tudi v javne prostore in tako demonstrirali proti uničevanju javnih univerz.

 

Teden Svobodne univerze je s sklepom podprl senat UL, soglasno jo je podprl tudi Študentski svet UL. Hkrati si prizadevajo za angažiranje in povezovanje protestnih skupin po posameznih fakultetah vseh slovenskih javnih univerz.

 

Oglejte si tudi