Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Novi trendi na področju avtomobilskega zavarovanja

Se po opravkih še vedno odpravljate le z avtomobilom?

V zadnjih letih se je področje mobilnosti zelo spremenilo. Samo pomislite, vozne površine si vse pogosteje delite z različnimi prevoznimi sredstvi, pa naj gre za klasična ali sodobna. Se tudi vi po opravkih še vedno odpravljate le z avtomobilom ali pa se zapeljete tudi s kolesom, rolko ali električnim skirojem? Takšnih vas je vedno več in prav je, da se na drugih prevoznih sredstvih počutite prav tako varno kot v avtomobilu.

Brez avta ne gre

Avto je še vedno kralj cest, saj število avtomobilov v Sloveniji narašča. Sodobni asistenčni sistemi v avtomobilih sicer skrbijo za varnost, a nesreča v prometu nikoli ne počiva. Zavarovanje avtomobilske odgovornosti je zakonsko obvezno, zato ga številni sklenejo brez veliko premisleka, saj jim je pogosto pomembna le cena. Največja napaka je, da potrošniki avtomobilsko zavarovanje sklenejo enkrat, nato pa ga iz leta v leto le podaljšujejo. Pri tem pa ne pomislijo, da zavarovanje morda ne zavaruje vseh njihovih potreb po varnosti v prometu, saj ni prilagojeno njihovemu življenjskemu slogu in potrebam oziroma oblikam mobilnosti.

Več vrst mobilnosti, več vrst nevarnosti

V Sloveniji se iz leta v leto povečuje število tistih, ki se vsakodnevno vozijo v večja slovenska mesta, tam pa se soočajo z gnečo in pomanjkanjem prostih parkirnih mest. Zato se vas vedno več odloča za uporabo različnih oblik mobilnosti. Poleg avta uporabljate tudi kolo, skiro, rolko ali njihove električne izvedenke. Z njimi ste v mestu pogosto hitrejši in fleksibilnejši, v avtomobilih pa ne zavzamejo veliko prostora. Vedno več je tudi takšnih, ki jih lahko zložite in odnesete s seboj v pisarno, kjer varno počakajo na konec delovnega dne.

Včasih pa se prednost sodobnih mobilnih sredstev lahko spremeni v slabost. Zaradi neprilagojene hitrosti, trenutka nezbranosti, pomanjkljive varnostne opreme, nepoznavanja cestnoprometnih predpisov ali pa zgolj zaradi poškodbe cestišča se lahko zgodi nesreča, se poškodujete ali povzročite škodo.

Čelada ni dovolj – prestavite varnost v višjo prestavo

Čeprav zavarovanje sodobnih oblik mobilnosti še ni obvezno, to seveda ne pomeni, da se vam ob njihovi uporabi nič ne more zgoditi in da za nastalo škodo niste odgovorni.

Zato vam pri Zavarovalnici Triglav kot prvi omogočajo sklenitev novega AvtoMobilnega zavarovanja, ki gre v korak s časom. AvtoMobilno zavarovanje vam omogoča, da poleg avtomobila zavarujete tudi različne klasične in sodobne oblike mobilnosti, ki jih uporabljate vi in vaši družinski člani.

AvtoMobilno zavarovanje ponuja zavarovanje odgovornosti in asistence kolesarjev, uporabnikov posebnih prevoznih sredstev (rolka, skiro …) ter tudi zavarovanje rehabilitacije po nesreči v prometu in zavarovanje prtljage.

Počutite se varno, ne glede na to, katero prevozno sredstvo uporabljate. Z novim AvtoMobilnim zavarovanjem ste zavarovani, kadar koli ste v cestnem prometu mobilni, tudi če niste v avtomobilu.

Oglejte si tudi