Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
11°C
JUTRI
22°C
11°C
Oceni objavo

LPP bo kompenziral vozovnice marca

Dijaki in študentje, ki so v januarju opravili nakup subvencionirane medkrajevne šolske mesečne vozovnice ali kombinirane vozovnice (subvencionirane medkrajevne šolske mesečne vozovnice oziroma subvencionirane mesečne vozovnico za deset voženj + mestne), so upravičeni do kompenzacije na račun višjih cen, ki so veljale v januarju. S prvim februarjem ponovno bodo vozovnice namreč spet na voljo po starih cenah.

 

Kompenzacijo bodo dijaki in študentje pridobili v obliki znižane cene vozovnice, katero bodo lahko uveljavljali ob nakupu istovrstne vozovnice za mesec marec. Upravičenci, ki možnosti kompenzacije ne bodo izkoristili v marcu, le te kasneje ne bodo mogli več zahtevati.

 

Pravico do kompenzacije ob nakupu marčevske vozovnice bodo lahko uveljavljali le tisti dijaki in študentje, ki so kupili januarsko vozovnico.

 

Kompenzacijo lahko upravičenci izvedejo le pri izdajatelju januarske subvencionirane mesečne vozovnice; tako velja za LPP, da je kompenzacijo možno uveljavljati v Potniškem centru LPP na Slovenski cesti 56 (pri Borzi) in na Avtobusni postaji, Trg OF 4, v Ljubljani.

 

Doplačilo 5€ za mestni potniški promet z novim Pravilnikom ostaja nespremenjeno

 

5.a. člen Pravilnika o spremembah in dopolnitvah pravilnika o določanju cen subvencioniranega prevoza, z dne 21.12.2012, določa, da od januarja 2013 velja v mestnem potniškem prometu za tiste dijake in študente, ki potujejo z medkrajevnim in hkrati z mestnim potniškim prometom, doplačilo za mestni potniški promet, kar se z objavo novega Pravilnika o spremembah in dopolnitvah pravilnika o določanju cen subvencioniranega prevoza, z dne 21.1.2013, ne spreminja.

Razlogov za to je več, med njimi tudi ta, da se bodo za vozovnico z doplačilom 5€ za mestni potniški promet odločali dijaki in študentje, ki se bodo z vozovnico tudi dejansko vozili; poravnava subvencije med državo in upravljalcem mestnega prometa pa bo na ta način ustrezala dejanskemu stanju.

 

 Vir: LPP

Oglejte si tudi