Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
4°C
PET.
16°C
2°C
Oceni objavo

Za ustvarjalnost mladih

V Mestni občini Ljubljana želijo mlade vzpodbudti k ustvarjalnosti, kot k obisku kulturnih prireditev.

Mestna občina Ljubljana je v Strategiji razvoja kulture v MOL 2012 – 2015 posebno pozornost namenila področju kulturne vzgoje in zastavila cilje ter ukrepe, s katerimi želimo doseči večjo vključenost mladih v kulturno dogajanje v mestu. Cilj je, da bi javne zavode in izvajalce kulturnih programov spodbudili k oblikovanju specifičnih kulturnih ponudb za mlade po vzoru KUL abonmaja, povečali delež kakovostnih glasbenih dogodkov za otroke in mlade, razširili projekt Ljubljana bere na tretjo triado osnovne šole, spodbudili vključevanje umetnikov v šolske programe in povečali promocijo kakovostnih kulturnih dogodkov, namenjenih mladim.

 

KUL Abonma

 

 V MOL so zato podprli projekt KUL  abnoma, ki je namenjen mladim od 15 do 25 let in prinaša ogled 4 gledaliških predstav, 2 filmov in 2 koncertov za izjemno nizko ceno 20 evrov. Cilj KUL abonmaja je mladim ponuditi njim primerno kulturno ponudbo, ki bi jih spodbujala k obiskovanju kulturnih ustanov in jih preko kakovostnih vsebin spodbujala k ustvarjalnosti.

 

Mladika

 

V javnem razpisu za izbor kulturnih projektov, ki jih bo v letu 2013 sofinancirala MOL, je prvič opredeljeno novo področje: sofinanciranje Mladike, s katerim želijo spodbuditi prve samostojne projekte avtorjev ali producentov, ki so namenjeni širši javnosti na področjih uprizoritvene, likovne, glasbene in intermedijske umetnosti. MOL bo na področju Mladike – prvi projekti podprla do pet projektov.

 

Ker smo mladi

 

V letu 2013 bodo v MOL na pobudo skupine mladih režiserjev in Borisa Kobala pričeli z izvajanjem projekta Ker smo mladi, s katerim bodo mladim ustvarjalcem na področju gledališča, ki imajo v zaostrenih pogojih delovanja kulture manj možnosti za ustvarjanje v profesionalnih gledališčih, omogočili pripravo in predstavitev njihovega dela. Na ta način naj bi  vrsti mladih ustvarjalcev na področju gledališča omogočili postavitev predstave v profesionalnem gledališču, ob strokovni in tehnični podpori Lutkovnega gledališča Ljubljana in Dijaškega doma Ivana Cankarja.

Oglejte si tudi