Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Vodnik skozi razvezo zakonske zveze, psihološko - pravni priročnik

Kje začeti? Kaj je treba storiti in po kakšnem vrstnem redu? Kako se usmerite na razpoložljive inštitucije, od centrov za socialno delo do družinske mediacije in drugih strokovnjakov? Opozarjata, kako razmišljati in ravnati, da boste težki proces najlažje preživeli.

Tik pred izidom je naša nova knjiga Vodnik skozi razvezo zakonske zveze, psihološko - pravni priročnik.


Nepogrešljiva je za vse, ki ste pred, med ali po razvezi zakonske zveze, ker avtorici Karmen Kmetović Prkačin, socialna delavka in psihoterapevtka, ki veliko let dela s pari v tem procesu, in Ivana Mijić Vulinović pravnica z izkušnjami na sodišču in v zasebni praksi z razvezami, zagovarjata najhitrejši, najmanj boleč in najbolj učinkoviti način razveze, z manj konflikti, manj obiski pristojnih inštitucij in hitrejši začetek novega življenja. To je tisto, kar si želi večina razvezanih parov.


Njuno stališče je, da razveza zakonske zveze ni sramota, ne osebni neuspeh, zato želita vsem, ki so v procesu razveze, posredovati potrebno psihološko in osnovno pravno znanje ter pomoč, če se nameravate razvezati ali ste razvezni postopek že začeli, kakor tudi pri odločitvi – se razvezati ali ne – če niste prepričani v svojo odločitev.


Posebni poudarek je na razvezi zakonske zveze z mladoletnimi otroki.


Vse pa sta podkrepili z zanimivimi in koristnimi primeri iz prakse.


Pišeta enostavno, toplo, pomirjujoče, predvsem pa razumevajoče do zakoncev ali partnerjev v stiski in njihovih mladoletnih otrok, kar je zelo dragoceno.


Založba je za razlago slovenske pravno-socialne prakse zaprosila za pomoč naše strokovnjake, tako da vam bo knjiga v pomoč, če morate reševati številne neznanke na tem področju.

Cena: 22,90 eur

 

Oglejte si tudi