Logo MojaObčina.si

Ljubljana

DANES
1°C
-2°C
JUTRI
0°C
0°C
Deli
1297

V iskanju svobode 1968 – 2018

Projekt V iskanju svobode 1968 – 2018 omogoča program Evropa za državljane – Evropski spomin in povezuje štiri partnerje iz Slovenije, Španije in Poljske: Beletrino, zavod za založniško dejavnost in Muzej novejše zgodovine Slovenije iz Ljubljane, Fundacijo solidarnosti Univerze v Barceloni ter Hišo srečevanj z zgodovino iz Varšave in MMC RTV Slovenija, ki zgodovinskemu dogajanju v 1968 in letih, ki so sledila, posveča posebno spletno mesto. Projekt je bil zasnovan z željo osvetliti ozadje velikih študentskih protestov v Evropi in spodbuditi k razmisleku, kaj pomenijo za skupno evropsko preteklost in prihodnost na področju gibanju za državljanske pravice. Pri organizaciji predavanj, razstav, natečaja in drugih vsebin projekta bodo sodelovali študentje iz vseh sodelujočih držav in širše.
 

V okviru projekta V iskanju svobode 1968 – 2018, s katerim obeležujemo pol stoletja od znamenitih študentskih protestov, je pod okriljem portala rtvslo.si zaživelo posebno spletno mesto s spominskim arhivom, ki je namenjeno objavljanju raznovrstnega gradiva, povezanega s temi prelomnimi časi. Poleg uradnih dokumentov in svežih novic se bodo tu zbirali tudi spomini iz osebnih arhivov pričevalcev, njihovih sorodnikov in prijateljev. To so lahko fotografije, posnetki, razglednice, pisma, vse, kar dopolnjuje uradno, zgodovinsko podobo teh razburljivih let.

K sodelovanju lepo vabljeni vsi, ki želite prispevati svoj spomin!
Obiščite portal http://www.rtvslo.si/1968 in svoj prispevek oddate s klikom na http://www.rtvslo.si/1968/posljite-nam-spomine.

Spomine bomo zbirali skozi vse leto, 1. maja 2018 pa bomo izmed do takrat prejetih izbrali najbolj povedne in vznemirljive, ki bodo objavljeni v knjižni ediciji ter vključeni v razstavo, ki bo potovala iz  Ljubljane v Barcelono in Varšavo.

MEDNARODNI INSTAGRAM NATEČAJ
V ISKANJU SVOBODE/ IN SEARCH OF FREEDOM: 1968 - 2018
Od 1. februarja do 30. maja 2018

Hkrati s projektom poteka tudi nagradni MEDNARODNI INSTAGRAM NATEČAJ kot ena glavnih aktivnosti projekta, ki bo gradil arhiv pozitivnih podobe boja za  svobodo in borcev za svobodo v sodobni družbi. Natečaj je odprt za vse, še posebej pa je namenjen študentom.

Z uporabo ključnika #InSearchOfFreedom2018 vas vabimo, da objavljate fotografije, ki odražajo vaše ustvarjalnost, interpretacije in vizije pozitivnih primerov iskanja svobode v današnjem času. Lahko se osredotočite na dogodke, zgodbe in osebnosti iz vaše neposredne bližine ali medijev. Dodajte stavek o tem, zakaj vas podoba, ki ste jo objavili, navdihne.

Poslane in s ključnikom opremljene fotke sprejemamo ves čas natečaja, ki bo potekal od 1. februarja do 30. maja 2018. Najboljše fotografije, ki jih bo izbrala mednarodna žirija, bodo nagrajene in predstavljene na mednarodni potujoči razstavi od junija do decembra 2018 v Ljubljani (Muzej novejše zgodovine Slovenije), Varšavi (Hiša srečevanj z zgodovino) in Barceloni (Univerza v Barceloni).

Če želiš biti del tega mednarodnega dogodka in te neverjetne priložnosti, zgrabi svoj telefon, slikaj, kar predstavlja tvojo vizijo svobode leta 2018. Fotko objavi na svojem Instagram profilu, vključi #InSearchOfFreedom2018 ter nas označi @InSearchOfFreedom1968!

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
BORBONA CATERING D.O.O.