Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

vabimo MOŠKE UPOKOJENCE

V DCA Ljubljana, Tržaška 37, Ljubljana vabimo MOŠKE UPOKOJENCE, da se pridružijo naši dramski skupini BOŽEKAKO

V Ljubljani za upokojence obstajajo dnevni centri aktivnosti – DCA Gosposvetska, DCA Tržaška, DCA Kunavrjeva, DCA Puhova, DCA Povšetova, DCA Rudnik in DCA Zalog. V njih je poskrbljeno za mnoge aktivnosti, ki jih vodijo prostovoljci.

V DCA Tržaška cesta 37 je bila pod vodstvom mentorja ustanovljena tudi dramska skupina BOŽEKAKO. Leta 2016 smo za prvi enodejanki izbrali deli znanega ameriškega dramatika Tennesseeja Williamsa „Zločin! Potacane petunije“ in „Temna soba“, ki sta bili že nekajkrat uprizorjeni. Leta 2017 pa smo izbrali satirično komedijo Oblast, delo Branislava Nušića, ki smo jo decembra jo predstavili v DCA Zalog v gledališki dvorani objekta Špar.

Skupina BOŽEKAKO ima namenoma takšno ime, saj igramo takšne enodejanke, ki so nezahtevne glede scene in jih lahko izvajamo kjerkoli. Člani te skupine pa so samo upokojenke in upokojenci.

Vaje imamo v našem Dnevnem Centru Aktivnosti na Tržaški, kjer praviloma uprizorimo vse premiere in imamo tudi največ nastopov, seveda pa tudi v ostalih centrih DCA Ljubljana. Z veseljem pa se odzovemo vsakemu vabilu za nastop zunaj našega centra.

V naši dramski skupini, kjer se v veselem in pozitivnem vzdušju vživimo v razne like, se zelo dobro počutimo. Primanjkuje pa nam moških članov, zato bi bili veseli, če bi se nam priključili moški - upokojenci, ki jih veseli druženje in igranje v prijetni skupini. Pridite in se prepričajte, ne bo vam žal, če vas to zanima in veseli. Dobrodošli!

Lahko se oglasite na moj mail vlasta.krizman@gmail.com ali pa direktno v DCA na Tržaški cesti 37 vsak ponedeljek ob 12.15 uri, ko je začetek naših vaj.


Oglejte si tudi