Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
11°C
JUTRI
22°C
12°C
Oceni objavo

Predstavite svoja dela v naših razstavnih prostorih

Objavili smo javni razpis za izbor razstavnih projektov za predstavitev v prostorih Mestne občine Ljubljana v letu 2021. Rok za prijavo je petek, 18. september 2020.

Z razpisom omogočamo brezplačno predstavitev razstavnih projektov na dveh področjih:

  • kulturno-umetniške stvaritve
  • razstavni projekti, ki kulturno ustvarjanje povezujejo z družbenimi, urbanističnimi, promocijskimi in drugimi vidiki mestnega življenja

Glavni cilji razpisa so:

  • spodbujanje izvirne in kakovostne umetniške produkcije ustvarjalcev s področja vizualnih umetnosti
  • predstavitev umetniških in drugih razstavnih projektov, ki so pomembni za promocijo Mestne občine Ljubljana kot odprte, živahne in svetovljanske evropske prestolnice
  • povečanje dostopnosti javnih kulturnih dobrin občinstvu

Razstavni prostori Mestne občine Ljubljana 

Razstavni prostori v Galeriji Kresija in štirih atrijih Mestne hiše predstavljajo izložbeno okno Mestne občine Ljubljana.

Galerija Kresija je usmerjena predvsem na predstavitev kakovostnih monografskih razstav slovenskih avtorjev. Razstavni prostori v Mestni hiši - Zgodovinski, Desni, Stekleni in Osrednji atrij - pa so namenjeni predvsem predstavitvam projektov javnih zavodov, kulturnih društev, nevladnih organizacij, fakultet in akademij ter razstav v okviru mednarodnega in medmestnega sodelovanja, razgrnitvam javnih natečajev MOL, pa tudi proslavljanju obletnic in jubilejev, ki so del identitete Ljubljane in odražajo bogato raznolikost bivanja v prestolnici.

Ogled vseh razstav in udeležba na spremljevalnih dogodkih sta brezplačna.

 

Oglejte si tudi