Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
11°C
JUTRI
25°C
12°C
Oceni objavo

Slavne vile Ljubljane in Prage

Od četrtka, 14. marca, do četrtka, 11. aprila 2013, bo v Zgodovinskem atriju Mestne hiše na ogled razstava »Slavne vile Ljubljane in Prage«, ki jo organizira agencija FOIBOS Praga, Mestna občina Ljubljana in Veleposlaništvo Češke republike v Sloveniji.

 

Razstava »Slavne vile Ljubljane in Prage« je del triletnega mednarodnega projekta Via Villas, ki je bil podprt s strani prestižnega evropskega programa CULTURE, pri katerem sodelujejo partnerske organizacije iz Slovenije, Češke republike, Madžarske in Poljske.

 

Cilj projekta je okrepiti zavedanje o rezidenčni arhitekturi, ki ne le bogati kulturno dediščino posameznih evropskih regij, ampak hkrati tudi omogoča razumeti korenine in inspirativno vlogo moderne kulture. Študija, ki so jo izvedli strokovnjaki iz štirih partnerskih držav, predstavlja načrt arhitekture vil v evropskih regijah.

 

krati s kulturno-estetsko platjo in tehničnim nivojem zgradb je projekt usmerjen tudi v osebnost in tvorbo njihovih arhitektov, življenjske in poslovne usode graditeljev in gradbenikov. Ponazarja torej, da se v zgradbah vil, kljub zgodovini, odraža tako razvoj arhitektonskih trendov in stilov, kot atmosfera dobe in pogledi na bivanje in razumevanje pojma dom.

 

Oglejte si tudi