Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Izbrane fotogarfije za #fotolj

Izbrane mobilne fotografije za razstavo Mestnega muzeja Ljubljana

V Mestnem muzeju Ljubljana so v okviru evropskega projekta OpenMuseums pripravili fotografski eksperiment, ki se bo zaključil z zanimivo muzejsko razstavo.

 

Z javnim pozivom so preko spletne strani, Facebooka in Twitterja uporabnike Instagrama povabili, da svoje posnetke Ljubljane preko aplikacije posredujejo muzeju (#fotolj). Na poziv se je odzvalo mnogo (priložnostnih) fotografov, ki so poslali skupaj preko 1.000 posnetkov. Med njimi je žirija za razstavo izbrala 194 fotografij 43 avtorjev. Izbrani avtorji so bili o odločitvi žirije že obveščeni po elektronski pošti.

 

Na podlagi izbranih posnetkov bo nastala zanimiva razstava individualiziranih pogledov na mesto Ljubljana z naslovom Eksperiment: mobilno! Mobilna fotografija – s telefona na razstavo. Vsi izbrani posnetki pa bodo svoje mesto našli tudi v fotografski zbirki Muzeja in galerij mesta Ljubljane.

Odprtje razstave je predvideno v sredo, 24. aprila, ob 18.00, obiskovalci pa si jo bodo lahko ogledali vse do 30. septembra. Ob razstavi se bodo zvrstili tudi spremljevalni dogodki, o katerih boste več izvedeli v kratkem.

Oglejte si tudi