Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
8°C
JUTRI
25°C
11°C
Oceni objavo

Fotografije Maše Kores

MGML v Bežigrajski galeriji 1 pripravlja razstavo mlade fotografinje Maše Kores. Mašin svet predstavljajo tri serije fotografij: avtoportreti, zapuščeni prostori in predmeti. Razstva bo na ogled od srede, 9. januarja, do petka, 8. februarja.

 

»Umetnost Maše Kores biva v iskanju nekoč obljudenih bolnišničnih prostorov ali drugih prostorov, ki dajejo videz historičnosti, zapuščenosti ter obrabljenosti. Bivanje v njih je izpostavljeno občutkom samote, samotnosti in samosti,« je na spletni strani MGML zapisal Miloš Bašin.

 

Fotografije na razstavi lahko razdelimo na serije avtoportretov z največkrat lebdečo figuro in interiere zapuščenih prostorov, ki imajo praviloma zaprte okenske ali vratne odprtine – v tej seriji so bistveni osameli predmeti. Okenske ali vratne odprtine so edini vir svetlobe v fotografiranih notranjih prostorih. V primerih avtoportretov delujejo kot izhodi v eksterier.

 

Maša Kores se je rodila leta 1985 v Ljubljani. Raziskuje in fotografira zapuščene hotele, cerkve, bolnišnice, šole. Doslej se je udeležila nekaj fotografskih natečajev, njene fotografije pa so bile objavljene v več revijah.

Vir: MGML.

Oglejte si tudi