Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

Bolečine v hrbtu so učinkovito rešljive!

Raziskave kažejo, da več kot 80 % ljudi v razviti družbi izkusi bolečino v hrbtu v neki točki v življenju. Ravno tako pa raziskave kažejo, da je ta težava najbolj učinkovito odpravljena s spremembo telesne drže.

 

Kulture, ki znanje o drži imajo

Zanimivo je dejstvo, da je bila telesna drža (sedenje, stanje) naših prababic in pradedkov pokončna in hkrati sproščena ter da težav s hrbtom skoraj niso imeli. Tudi danes mnogo kultur po svetu ohranja zelo pokončno telesno držo in kljub nošenju izredno težkih bremen težav s hrbtom ne izkušajo. Medtem pa je v razviti družb pri fizičnih delavcih ali sedečih delavcih bolečina v križu skoraj neizogibna. Dobra novica je, da znanje o tem, kako se dobro držati, obstaja in je dostopno vsakemu, da se ga nauči. 

 

Do znanja o primarni telesni drži z Gokhale metodo

Esther Gokhale je na svojem križarskem potovanju po svetu izredno jasno spoznala, da je ključ za reševanje težav s hrbtom v ponovnem učenju nam primarne telesne drže. Njeno delo je še bolj dragoceno, ker nas, v razviti družbi korak za korakom vodi, da držo spremenimo v vseh položajih v dnevu in 24 ur na dan zaživimo z razbremenjeno hrbtenico. To odvzame nujo telovadbe, masaž, terapij za odpravo bolečin in posameznika opolnomoči, da si lahko pomaga sam. Brezplačno poglavje iz knjige Rešite se bolečin v hrbtu v osmih korakih, lahko dobite tukaj in takoj, da lahko začnete z varnim dviganjem bremen. To znanje je že od leta 2015 na voljo tudi v slovenskem jeziku in prostoru.

 

 

Kako dobra telesna drža izgleda?

Najbolj nazoren prikaz dobre telesne drže v primerjavi s slabo je prikazan na sliki spodaj. Pri dobri telesni drži (desna slika) je teža pretežno na petah, zadnjica je zadaj in boki nikakor niso potisnjeni naprej. Ledvena hrbtenica je zravnana, rebra spredaj spuščena navzdol, vrat pa v liniji s hrbtom. Hrbtenica je podaljšana, skelet na svojem mestu in mišice sproščene. Hrbtenica ostaja ravna pri pripogibu, sedenju, ležanju in hoji. Dvig bremen telo krepi namesto poškoduje. 

 

Kakšni so učinki?

Dobra telesna drža ni le ključ do odprave bolečin, temveč osnovni steber dobrega zdravja. Privede do večje mišične mase, zdravega gibanja brez poškodb, boljše prekrvavitve telesa in preventivo za zdravo starost. Vpliva na zdravje veziv, mišic, kosti in dobro postavitev notranjih organov, s čimer močno zmanjšamo tveganje za povešanje organov, inkontinenco, hemoroide. Sproščena pokončna drža vpliva na boljšo prekrvavitev telesa, dihanje, živčni sistem, pretok limfe, odprtost meridijanov, zmožnost sprostitve mišic, sposobnost atletskega gibanja, hitro zdravljenje poškodb in kot najbolj pomembno, odsotnost stresa ter bolečin v mišično-skeletnem sistemu.

 

Brezplačno učenje preko spleta je dostopno

Vpogled v to čudovito metodo lahko dobite na brezplačni delavnici učenja dobrega sedenja, raztega hrbta in razbremenitve vratu, ki bo 25. marca in 7. aprila izjemoma dostopna tudi ONLINE. Za informacijo o terminih in prijavi kliknite tukaj. 

 

 

Povezave

Gokhale metoda

Oglejte si tudi