Logo MojaObčina.si

Ljubljana

DANES
4°C
-1°C
JUTRI
6°C
-2°C
422

Kakšno pa je vaše mnenje o čebelah?

Vabimo vas k sodelovanju v spletni anketi o čebelah in drugih divjih opraševalcih, čebeljih izdelkih in čebelam prijaznem okolju v našem mestu.

Anketa je nadaljevanje spomladanske ankete, ki smo jo pripravili v okviru EU projekta BeePathNet. Že spomladi smo prejeli številne odgovore, z nadaljevanjem ankete pa si želimo spoznati morebitne spremembe v vaših pogledih, prepričanjih in praksah, do katerih je morebitno prišlo v zadnjih 6 mesecih.
Vaši odgovori nam bodo pomagali ustvariti zeleno in zdravo okolje v našem mestu, kjer lahko čebele in ljudje sobivajo drug ob drugem. Verjamemo namreč, da je mesto, ki je prijazno čebelam in drugim opraševalcem, prijazno tudi ljudem.

Sodelujte!

Anketa je namenjena prebivalcem Ljubljane in vsem, ki ste tako ali drugače povezani z Ljubljano. Izpolnite jo lahko do ponedeljka, 14. decembra 2020, najdete jo tukaj.

Čebela v Ljubljani

Tradicija čebelarjenja v Ljubljani in okolici sega že v čas prvih prazgodovinskih naselbin. Ime vasi Medno je celo izpeljanka iz besede medovit.

Čebelo in panj najdemo na najstarejšem mestnem izvesku Mestne hranilnice na Čopovi ulici. Plečnik in številne meščanske družine so imeli na svojih vrtovih čebelnjake.

Na območju Mestne občine Ljubljana deluje kar 3 % vseh slovenskih čebelarjev, ki imajo več kot 4.500 panjev. Povezani so v pet čebelarskih društev (Barje, Ljubljana Moste-Polje, Tacen, Ljubljana Center in Društvo Urbani čebelar). 
Med, pridelan na območju Mestne občine Ljubljane, je izredno kakovosten, saj se Ljubljana ponaša z izredno biotsko pestrostjo.
Poleg čebelarjev pa za čebele skrbimo tudi na Mestni občini Ljubljana, tako da na javnih površinah sadimo trajnice z medovitimi rastlinami ter s številnimi spodbudami za čebelarje.

 

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi