Logo MojaObčina.si

Ljubljana

DANES
2°C
-1°C
JUTRI
3°C
-1°C
Deli
1112

Kako zelene so zelene politike?

V sodelovanju z Evropskim Liberalnim Forumom (ELF), Evropsko zeleno stranko in Inštitutom Novum pripravljamo mednarodni dogodek z naslovom "Kako zelene so zelene politike?", ki bo potekal v Ljubljani v prostorih Poligona v četrtek 30. novembra 2017, med 9.30 in 15.00.

 

Zdi se, da med zelenimi razvojnimi dokumenti in politikami ter delovanjem državne administracije obstaja razkorak. Država se v razvojnih strategijah opredeljuje za trajnostni razvoj in prehod v zeleno in krožno gospodarstvo, na turističnih trgih se predstavlja kot zelena turistična destinacija. Na drugi strani pa problem revščine in brezposelnosti manj razvitih območij rešuje z uvajanjem umazane industrije, zaradi česar bodo ta območja trpela še nova okoljska tveganja. Na področju energetike se zanaša na energijo iz fosilnih virov in nuklearko, neambiciozna pa je pri obnovljivih virih energije. Krožno gospodarstvo postavlja v razvojne dokumente, na pogajanjih o ciljih recikliranja, preprečevanja in ponovne uporabe pa ni tako ambiciozna.

 

Ob tem se vedno bolj oži prostor sodelovanja in delovanja okoljskih organizacij in civilnih iniciativ kljub dejstvu, da gre za pomembnega deležnika pri snovanju in izvajanju zelenih okoljskih politik.

 

Kako (ne)aktivna je slovenska politika pri oblikovanju politik na evropski ravni, kako jih prenaša na nacionalno in lokalno raven in kako bi lahko učinkovito zmanjšala razkorak med zeleno teorijo in prakso?

 

O tem se bomo pogovarjali z različnimi sogovorniki s slovenskega in evropskega prostora na dveh panelnih okroglih mizah z naslovi "So-oblikovanje lokalnih zelenih politik" in "Evropska zelena transformacija in krožno gospodarstvo".

 

Prijave zbiramo prek obrazca na tej povezavi, celoten program pa je dostopen tukaj. Udeležba je brezplačna, na dogodku bo poskrbljeno za prevod in prehrano. Več informacij na info@ocistimo.si ali 040 255 433. 

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
BORBONA CATERING D.O.O.