Logo MojaObčina.si
DANES
7°C
5°C
JUTRI
9°C
5°C
Oceni objavo

Izjemen uspeh naše štipendistke Mete Cunder v Londonu

Štipendistka Mestne občine Ljubljana Meta Cunder je z izjemnim uspehom zaključila študij na London College of Fashion in ob tem osvojila kar dve nagradi na področju izdelave in oblikovanja čevljev.

Kot najboljša študentka v letniku je prejela Cordwainer's Cup of Excellence in Footwear. Ta naslov si deli s kar nekaj vplivnimi imeni v modnem svetu čevljev kot sta Sophia Webster in Georgina Goodman. Nominirance in zmagovalca skupno izbere celotni kolektiv, nagrado pa podeljuje Worshipful Company of Cordwainers, organizacija s skoraj 750. letno tradicijo oblikovanja in izdelave čevljev.


Ista organizacija organizira tudi državno tekmovanje za Cordwainers' National Student of the Year Award, ki se ga tradicionalno udeležijo študenti treh angleških univerz, ki se specializirajo v izdelovanju in dizajnu čevljev. Meta Cunder je tekmovala s 15 finalisti, štirje sodniki, med katerimi so industrijski strokovnjaki in oblikovalci čevljev, pa so za zmagovalko izbrali prav našo štipendistko.


Obe nagradi bosta nedvomno prispevali k prepoznavnosti Mete Cunder v modnem svetu, odpirajo pa se ji že nove priložnosti za nadaljnje uspehe, saj septembra začenja s pripravništvom pri znanem britanskem oblikovalcu čevljev Nicholasu Kirkwoodu. Meta hkrati dela tudi na izgradnji lastne znamke in sodeluje z oblikovalcem Benom Makom, s katerim med drugim organizirata predstavitev na londonskem tednu mode (London Fashion Week) v septembru, kjer bosta predstavila novo kolekcijo.

Veseli nas, da smo s štipendijo za nadarjene dijake in študente Meto podpirali pri študiju in tako prispevali k njenemu uspehu. Ob zaključku študija in osvojenih nagradah ji čestitamo in ji želimo še veliko ustvarjalnosti in uspehov doma in v tujini!

Oglejte si tudi