EIT Food, kot vodilna evropska pobuda za inovacije v živilskem sektorju, organizira brezplačno izobraževanje za strokovnjake v živilskem sektorju, ki želijo pridobiti nova znanja na področju uvajanja novih izdelkov na trg. Izobraževanje je praktično naravnano in ponuja možnosti za pridobivanje novih kompetenc, novih znanj, novih spoznanj in novih poznanstev.
O izobraževanju:
Izobraževanje za razvoj novih izdelkov v agroživilskem sektorju »NPD Skills« (New Product Development oz. NPD) združuje živilske strokovnjake iz različnih okolij in držav. Udeležencem ponuja strokovno usposabljanje s kombiniranim učenjem, katerega namen je spodbuditi razvoj inovativnih zamisli o izdelkih v živilski industriji v državah RIS. Na njem bodo udeleženci pridobili orodja, se naučili tehnik in najboljših praks, razvitih v podporo procesu razvoja novih izdelkov NPD, ter jim omogočilo izkustveno učenje.
Sestavljeno je iz 4 delavnic, pri čemer se udeleženci lahko odločijo tudi le za tisto, ki ponuja vsebino s katero želijo pridobiti novo znanje in nove edinstvene kompetence. Lahko se torej udeležijo celotnega programa ali posameznih delavnic.
Na kratko o poteku izobraževanja:
- Delavnica je namenjena strokovnjakom v živilskem sektorju
- Trajanje:
- 4 ločeni spletni tečaji in 2 ločena osebna srečanja v Varšavi
- udeleženci se lahko prijavijo na celoten program ali na izbrane delavnice
- Lokacija:
- spletni tečaj
- delavnica v živo v Varšavi 29. in 30.6.2023
- Jezik:
- angleščina
- Cena:
- Brezplačno
- Potrdilo:
- udeleženci ob zaključku prejmejo potrdilo
Izobraževanje je sestavljeno iz štirih delavnic, ki pokrivajo naslednje štiri tematske sklope:
- Funkcionalna
živila: teorija in praksa / on-line
- 05.06.2023 (15:40 - 18:00) I. del
- 06.06.2023 (17:30 - 19:15) II. del
- Projektno
vodenje pri razvoju novih izdelkov / on-line
- 14.06.2023 (8:15 - 11:30) I. del
- 21.06.2023 (8:15 - 11:30) II. del
- Pristop k
razvoju novih izdelkov, usmerjen na potrošnika / v živo, Varšava, Poljska
- 29.06.2023 (9:00 - 16:30)
- Senzorično
vrednotenje in njegova vloga pri oblikovanju živilskih izdelkov / v živo,
Varšava, Poljska
- 30.06.2023 (9:00-16:30)
Komu je izobraževanje namenjeno:
Izobraževanje je namenjeno živilskim strokovnjakom, ki želijo izboljšati svoje kompetence na določenem področju.
Kriteriji za prijavo:
- Udeleženci morajo:
- biti strokovnjaki za živila, zaposleni v podjetjih, akademskih ustanovah ali raziskovalnih inštitutih
- imeti podjetniški pristop k reševanju problemov in pripravljenost deliti svoje znanje z drugimi udeleženci izobraževanja o razvoju novih izdelkov
- imeti ustrezno znanje in izkušnje v živilskem sektorju
- preverite vsako delavnico v okviru kompetenc, da se prepričate, da dobro ustreza vašim potrebam in izkušnjam
- imeti praktično znanje angleškega jezika (tečaj bo potekal v angleščini)
- imeti državljanstvo ene od držav RIS, vključno z:
- države članic EU: Bolgarija, Ciper, Češka, Grčija, Estonija, Hrvaška, Italija, Latvija, Litva, Madžarska, Malta, Poljska, Portugalska, Romunija, Slovaška, Slovenija, Španija, Hrvaška.
- pridružene države programa Obzorje Evropa: Črna gora, Republika Severna Makedonija, Srbija, Turčija, Ukrajina.
- najbolj oddaljene regije: Guadeloupe, Francoska Gvajana, Reunion, Martinik, Mayotte in Saint-Martin (Francija), Azori in Madeira (Portugalska) ter Kanarski otoki (Španija).
Več informacij: https://lnkd.in/dc68eTc2
Prijava: https://lnkd.in/d3wCs_fw
Vloge se ocenjujejo sproti.