Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Leta 2018 bodo v veljavo stopili predpisi, po katerih bo uporaba metode BIM pri obvladovanju investicij obvezna

Informacijsko modeliranje gradenj (BIM = Building Information Modelling) je računalniško zasnovana metoda, katere uporaba skokovito narašča. Z letom 2018 bo v najrazvitejših evropskih državah postala zaradi svoje učinkovitosti obvezna pri obvladovanju investicij javnega pomena.


BIM je procesni model, ki poleg tridimenzionalnega načrtovanja gradenj prinaša vse informacije, ki so potrebne za načrtovanje in izvedbo projektov – tudi ekonomiko gradnje in kasnejšega obratovanja ter vzdrževanja. Metoda BIM se je uveljavila v arhitekturi, gradbeništvu, inženiringih, strojegradnji, hidro-gradnji, energetiki, sistemski tehniki, geodeziji, …

 

Članica EU BIM Task Group je tudi Slovenija, kar bo zagotovo vplivalo na sprejem slovenske strategije uveljavljanja BIM v celoten življenjski cikel naložbenih projektov.

 

Da pri uvedbi BIM-a v vaše delovno okolje ne boste imeli težav, smo za vas pripravili odličen seminar "Uporabite BIM (informacijsko modeliranje gradenj) za bolj učinkovito zasnovanje, projektiranje in izvajanje gradenj", ki bo potekal 21. junija 2017 v Ljubljani. Na seminarju boste dobili odgovore na vsa vprašanja v zvezi uporabo BIM pri zasnovah, projektiranju in izvajanju gradenj.

 

Darilo vsem udeležencem: E-knjiga Osnove informacijskega modeliranja gradenj (BIM)  Prva, pravkar izdana, slovenska knjiga s področja  BIM!  

 

Več o seminarju si preberite tukaj.

Oglejte si tudi