Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

VABILO na EIT Food GEA - Government Executive Academy: spodbujamo uveljavljanje inovacij na mednarodnem agroživilskem trgu

V organizaciji EIT Food, največji evropski pobudi, ki podpira inovacije v agroživilskem sektorju v okviru Evropskega inštituta za inovacije in tehnologijo (EIT), bo v mesecu novembru 2023 že šestič potekala akademija EIT Food Government Executive Academy (EIT Food GEA). Gre za svetovalni program in program za krepitev zmogljivosti, ki združuje vladne predstavnike, deležnike na področju pametne specializacije, raziskovalce ter predstavnike univerz in evropskih institucij iz 24 evropskih držav, ki se osredotočajo na inovacije v agroživilstvu. Namenjen je predstavnikom javnega sektorja, ki želijo poglobiti svoje znanje na področju inovacij in sektorskih predpisov ter pomagati reševati družbene izzive v Evropi.

Potek izobraževanja:

Izobraževanje bo izvedeno preko spleta in vključuje predstavitve, razprave, študije primerov ter individualne in skupinske naloge.

Potekalo bo 2 dni, in sicer 13. in 20. novembra 2023.

Prijave so mogoče do 16. oktobra 2023!

Prijavite se lahko tukaj: InfraBooster Government Executive Academy - EIT Food Application Portal

Več informacij o izobraževanju: InfraBooster GEA - EIT Food

Kakšne so prednosti EIT Food GEA programa? Zagotavlja strokovno znanje o:

o   izzivih, s katerimi se sooča lokalna/globalna industrija,

o   najsodobnejših tehnologijah,

o   najboljših praksah pri upravljanju inovacij,

o   združuje predstavnike javnega sektorja iz srednje- in vzhodnoevropskih držav, držav južne Evrope in zahodnega Balkana s strokovnjaki, ki se ukvarjajo z inovacijami in prihajajo bodisi iz industrije bodisi akademske sfere in/ali evropskih institucij.

 

Zakaj se prijaviti?

o   Akademija je poseben izobraževalno-svetovalni program, ki omogoča:

o   vpogled v izzive, povezane z inovacijami, raziskavami in inovacijami, strategijami pametne specializacije in predpisi ter ponuja krepitev zmogljivosti in podporo pri razumevanju infrastrukturnih storitev, ki bi jih bilo mogoče ponuditi kot podporo regionalne vlade za znanstveno-industrijsko sodelovanje

o   udeleženci bodo postali del skupnosti, ki vključuje predstavnike javnega sektorja, vključene v oblikovanje, izvajanje in/ali spremljanje strategij pametne specializacije za raziskave in inovacije (RIS3) ali opredeljevanje regulativnih politik z uporabo informacijskega sistema za raziskave in inovacije (RIS3)

o   pridobivanje znanja o inovacijskih ekosistemih v svojih državah ter tako omogoča povečanje internacionalizacije regionalnih raziskovalnih infrastruktur.

o   Med akademijo se bodo udeleženci srečali z vladnimi vodstvenimi delavci, direktorji, menedžerji, znanstveniki in drugimi strokovnjaki, ki delajo v industriji, nevladnem sektorju in evropskih institucijah.

o   Udeleženci lahko dosežejo znanje o različnostih inovacijskih ekosistemov v državah RIS, kar bo povečalo mednarodno uveljavitev njihovih regionalnih raziskovalnih zmogljivosti in sodelovanja med znanostjo in industrijo.

o   Udeleženci bodo lahko razumeli obstoječa tržno pomembna sredstva, spretnosti, znanje o raziskovalnih infrastrukturah in njihov tržni potencial.

 

Komu je namenjena:

Akademija je namenjena kandidatom, ki:

o   So zaposleni v javnem sektorju (vključno z uslužbenci regionalne in institucionalne vlade ter strokovnjaki, ki delajo v državnih agencijah, regulativnih organih, javnih univerzah ali javnih raziskovalnih inštitutih);

o   Prebivajo in delajo v eni od regij, vključenih v regionalno inovacijsko shemo EIT in na Zahodnem Balkanu: Vključeni so: Albanija, Bosna in Hercegovina, Bolgarija, Češka, Črna gora, Ciper, Estonija, Grčija, Hrvaška, Italija, Latvija, Litva, Madžarska, Malta, Severna Makedonija, Poljska, Portugalska, Romunija, Srbija, Slovenija, Slovaška, Španija, Turčija, Ukrajina.

 

OPOMBE:

InfraBooster Government Executive Academy je namenjena udeležencem, ki predstavljajo regionalne in nacionalne vladne organe, ki sodelujejo pri oblikovanju, izvajanju in/ali spremljanju strategij pametne specializacije na področju raziskav in inovacij (RIS3) in/ali inovacijskih politik.

Kandidati morajo dokazati tudi ustrezno znanje in izkušnje na področju razvoja javnih politik na regionalni ali nacionalni ravni ter izkazati podjetniški pristop k reševanju problemov in pripravljenost deliti znanje z drugimi udeleženci akademije.

Močno spodbujamo prijave iz različnih geografskih regij, ki jih oddajo strokovnjaki z več področij, in prijave pripadnic ženskega spola.


 

EIT je agencija Evropske unije, ki je bila ustanovljena za krepitev inovacijskega potenciala in aktivnosti evropskega gospodarstva in družbe. Agencija deluje na osmih vsebinskih področjih, ki so združene v t. i. »skupnostih znanja in inovacij« (angl. Knowledge and Innovation Communities – KICs). KIC Hrana (www.eitfood.eu) je ena od osmih skupnosti, ki naslavlja široko področje in aktualne vsebine povezane s konkurenčnostjo in inovacijami v agroživilskih oskrbnih verigah. 

Slovenija na področju kmetijstva in živilstva sodi v skupino »skromnih in zmernih inovatorjev«, zato je bil za pospešitev aktivnosti na tem področju vzpostavljen nacionalni EIT Food Hub - Slovenija. Cilj vzpostavitve je spodbuditi podjetniško in inovacijsko aktivnost v agroživilstvu preko učinkovitejšega dostopa do številnih instrumentov in finančnih podpor, ki jih ponuja EIT FOOD skupnost. Na Biotehniški fakulteti deluje EIT Food Hub Slovenija, ki kot nacionalno stičišče za spodbujanje podjetništva in inovativnosti na področju hrane v Sloveniji ter kot povezovalno-informacijska in izvedbena točka Evropskega inštituta za inovacije in tehnologijo spodbuja udeležbo slovenskih podjetij, institucij in posameznikov k vključevanju v aktivnosti EIT Food Europe.

V okviru EIT FOOD HUB Slovenija potekajo številna usposabljanja in delavnice za študente, zagonska podjetja, raziskovalce ter zainteresirano javnost.

Oglejte si tudi