Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
10°C
NED.
24°C
10°C
Oceni objavo

Po biorazgradljivo vrečko v Vrečkomat

V sklopu akcije Za lepšo Ljubljano predstavljamo Vrečkomat na osrednji ljubljanski tržnici, kjer so brezplačno na voljo biorazgradljive vrečke, ki jih obiskovalci lahko uporabijo namesto plastičnih vrečk.

Projekt izvajamo v sodelovanju z javnim podjetjem Ljubljanska parkirišča in tržnice ter življenjsko zavarovalnico Vita, saj se vsi skupaj zavedamo, da plastične vrečke predstavljajo velik okoljski problem. Dolgo se razgrajujejo in povzročajo onesnaževanje naših oceanov, gozdov in drugih naravnih okolij. 
Verjamemo, da lahko vsak posameznik naredi razliko in da lahko skupaj prispevamo k bolj zeleni in trajnostni prihodnosti. Vabimo vas, da se pridružite našim prizadevanjem za ohranjanje okolja in uporabljate biorazgradljive vrečke. 

Nisem večna, sem pa zato manj tečna. 

Vrečkomat na osrednji tržnici smo prvič postavili leta 2019 v okviru kampanje "Nisem večna, sem pa zato manj tečna. Sem biološko razgradljiva vrečka", s katero opozarjamo na pretirano uporabo plastičnih vrečk. Ali ste vedeli, da plastične vrečke za razgradnjo v naravi potrebujejo kar do 100 let, biološko razgradljive vrečke pa skupaj z vsebino razpadejo v kompost, ki je osnova za rast novih rastlin. S tem pa se zaključi naravni ciklus, kar pomeni, da ne predstavljajo dodatne obremenitve za okolje

Oglejte si tudi