Kako vzpostaviti sodelovanje med raziskovalno dejavnostjo in industrijo? Kako ključne akterje agroživilske industrije opozoriti na priložnosti, ki jih ima določeno področje raziskovanja? To sta vprašanji s katerima se bo ukvarjal program EIT Food RIS Research Infrastructure Network (EIT Food RIS RIN). Program poteka v organizaciji EIT Food, največje evropske pobude, ki podpira inovacije v agroživilskem sektorju v okviru Evropskega inštituta za inovacije in tehnologijo (EIT). EIT Food RIS RIN je namenjen strokovnjakom in raziskovalcem, ki delujejo v raziskovalnih institucijah in državnim organom, ki so vključeni v upravljanje javnega financiranja raziskovalne infrastrukture. Potekal bo v obliki večkratnih spletnih srečanj, ki jih bodo vodili vodilni evropski strokovnjaki s področja raziskav in razvoja inovacij v agroživilstvu.
EIT Food RIS RIN udeležencem zagotavlja interaktivno usposabljanje ter podporo s strani vodilnih evropskih strokovnjakov na področju raziskovanja agroživilstva in uveljavljanja inovacij, skozi predstavitve najboljših praks trženja, metod in tehnik uveljavljanja raziskovalnega področja na trgu, dviga prepoznavnosti raziskovalnega področja in prepoznavanja potencialnih partnerjev v agroživilskem sektorju. Osrednji cilj programa je spodbujanje sodelovanja med znanostjo in industrijo in je namenjen podpori znanstvenikom, ki se ukvarjajo z raziskavami na področju agroživilstva.
Program ponuja:
- interaktivne vsebine, ki vključujejo različne metode poučevanja, ki jih bodo izvajali vodilni evropski strokovnjaki,
- predstavitve dobrih praks trženja in metod ter tehnik uveljavljanja raziskovalnega področja na trgu,
- znanje kako povečati prepoznavnost raziskovalnega področja in
- znanje kako prepoznati potencialne partnerjev v agroživilskem sektorju.
Na program se lahko prijavi raziskovalna skupina, ki jo sestavljajo najmanj štirje člani in delo opravljajo v raziskovalnih institucijah na področju agroživilstva.
Prijave na program EIT Food RIS RIN so odprte do 15. marca, 2022.
Več o programu si lahko preberete na povezavi: https://bit.ly/3BDq8Iy



